Novi Sad: Dunav ponovo crven, u Vodovodu tvrde da nema zagađenja

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Dunav ponovo crven, u "Vodovodu" tvrde da nema zagađenja

U Dunav kod Novog Sada danas je iz kanalizacionog otvora ponovo ispuštena crvena tečnost, potvrđeno je za agenciju Beta u Pokrajinskom sekretarijatu za vodoprivredu. Međutim, u novosadskom "Vodovodu i kanalizaciji" tvrde da njihovi radnici nisu primetili ništa sumnjivo na keju.

To je već treći put u poslednjih nekoliko meseci da se na istom mestu izliva crvena tečnost.

Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio je krajem jula analizu uzoraka te tečnosti, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojoj je bilo velike količine fekalija, bakterija i ostataka krvi.

U Pokrajinskom sekretarijatu za vodoprivredu danas su kazali da je vodni inspektor, na poziv policije, izašao na lice mesta i zatekao izliv tečnosti tamnocrvene boje u Dunav iz kolektora na keju kojim upravlja novosadsko Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija.

Došla je i služba zaštite Javnog preduzeća Vode Vojvodine.

Iako se već treći put u poslednjih nekoliko meseci na tom mestu u Dunav izliva crvena tečnost, još se ne zna ko je odgovoran.

Međutim, JKP “Vodovod i kanalizacije” saopštilo je večeras da je ekipa ovog preduzeća nekoliko minuta nakon prijave bila na ispustu na Beogradskom keju i da radnici nisu primetili crvenu tečnost.

- Na poziv vodnog inspektora koji je prijavu prvi dobio i koji je bio prisutan na licu mesta nije ustanovljeno da u Dunav ističe tečnost crvene boje - kažu u “Vodovodu”.

Oni apeluju na građane i institucije, ali i medije, da ovakvim ovakvim informacijama ne podižu paniku i uznemiravaju javnost.

U “Vodovodu kažu da ako je do ove pojave ponovo došlo, odgovornost treba da utvrde nadležne službe na pokrajinskom nivou.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ponovo crvena tečnost u Dunavu kod Novog Sada, "Vodovod" demantuje

Izvor: RTS, 01.Sep.2015

U Dunav kod Novog Sada danas je iz kanalizacionog otvora ponovo ispuštena crvena tečnost, potvrđeno je za agenciju Beta u Pokrajinskom sekretarijatu za vodoprivredu. Preduzeće “Vodovod i kanalizacija” to međutim, demantuje. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.