Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne proveravajte mejlove posle radnog vremena

Zahtevni šefovi koji očekuju od zaposlenih da proveravaju mejlove i kad im se radno vreme zvanično završi, uzrokuju iscrpljenost i uništavaju porodični život, zaključak je nedavnog američkog istraživanja.

Sve više radnika se žali na sindrom izgaranja na poslu jer ne mogu da se "isključe" po odlasku iz kancelarije. Umesto da se po izlasku iz kancelarije posvete stvarima koje ih opuštaju, ljudi osećaju potrebu da ostanu u toku sa poslovnim dešavanjima, i to satima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nakon zvaničnog završetka radnog vremena.

Zato stručnjaci savetuju da se, ako možete, isključite i ne dozvolite sebi da proveravte mejlove nakon što isključite kompjuter. U početku, ograničite proveravanje na sat nakon odlaska sa posla, zatim pola sata, dok ne dođete do tačke kad to više ne radite.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.