Narodna banka: Septembarska inflacija posledica poskupljenja hrane

Izvor: Blic, 12.Okt.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna banka: Septembarska inflacija posledica poskupljenja hrane

Narodna banka Srbije (NBS) danas je ukazala da u visokom rastu inflacije u septembru poskupljenje hrane ima udeo od 83 odsto.

Potrošačke cene su u septembru u Srbiji bile veće za 2,3 odsto nego u avgustu, na šta je najviše uticalo poskupljenje svežeg mesa, voća i povrća.

NBS procenjuje, kako je objavljeno na sajtu centralne banke, da će u narednim mesecima međugodišnja inflacija mastaviti da raste, što je posledica poskupljenja hrane zbog loše poljoprivredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sezone, očekivanog rasta regulisanih cena, poskupljenja uvoznih proizvoda i povećanja stope poreza na dodatu vrednost (PDV), kao i efekata niske baze u istom prošlogodišnjem periodu.

- Pad međugodišnje inflacije očekuje se u drugom tromesečju naredne godine - prognozila je NBS.

Republički zavod za statistiku danas je saopštio da je međugodišnja inflacija u septembru iznosila 10,3 odsto, a procene NBS su da će do kraja godine rast potrošačkih cena premašiti 12 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Septembarska inflacija posledica poskupljenja hrane

Izvor: Beta, 12.Okt.2012

BEOGRAD, 12. oktobra 2012. (Beta) - Narodna banka Srbije (NBS) u petak je ukazala da u visokom rastu inflacije u septembru poskupljenje hrane ima udeo od 83 odsto...Potrošačke cene su u septembru u Srbiji b..

Nastavak na Beta...

NBS: Inflacija porasla zbog hrane

Izvor: Akter, 12.Okt.2012

Visok rast mesečne inflacije u septembru u najvećoj meri je posledica poskupljenja hrane - oko 83 odsto, objavila je danas Narodna banka Srbije

Nastavak na Akter...

Septembarska inflacija posledica poskupljenja hrane

Izvor: NaDlanu.com, 12.Okt.2012

BEOGRAD, 12. oktobra 2012. (Beta) - Narodna banka Srbije (NBS) u petak je ukazala da u visokom rastu inflacije u septembru poskupljenje hrane ima udeo od 83 odsto... BEOGRAD, 12. oktobra 2012. (Beta) - Narodna banka Srbije (NBS) u petak je ukazala da u visokom rastu inflacije u septembru poskupljenje...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.