Najteža situacija u okolini Vlasotinca i Crne trave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2012, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najteža situacija u okolini Vlasotinca i Crne trave

BEOGRAD -

Sneg i nepovoljne vremenske prilike stvaraju probleme u nekim delovima Srbije, a situacija je i dalje najteža u okolini Vlasotinca i Crne trave, gde je najveći problem snabdevanje električnom energijom, izjavio je jutros Tanjugu Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Nikolić je rekao da je jedan deo sela dobio struju, jer su nadležni iz Elektrodistribucije uspeli da do večernjih sati delimično otklone kvar, ali da većina sela u tom kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije ni noćas imala struju.

On je podsetio da se juče dogodila havarija jedne trafostanice, što je u popodnevnim časovima popravljeno, pa je ispala i niskonaponska mreža zbog čega su iz Elektrodistribucije juče ceo dan radili na toj popravci.

Nikolić je istakao da je taj kraj zadesio jak vetar juče i u toku noći i da je dosta snega naneto na delove očišćene od snega na lokalnim putevima.

Govoreći o situaciji u okolini Vranja, Nikolić je rekao da je na području Besne kobile put još uvek zatrpan zbog vetra koji nanosi smetove i ono što je pročišćeno zatrpa, bez obzira što je u poslednja dva dana čišćen dva-tri puta.

Ima i nekoliko sela u okolini Vladičinog Hana i Trgovišta gde snabdevanje strujom, takođe, još uvek nije stabilno i dolazi do "iskakanja" i problema, kazao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, u okolini Zaječara, na području Crnog vrha i Stare planine nema većih problema i već nekoliko dana je normalizovana situacija u pogledu struje i prohodnosti, ali je otežan saobraćaj na putevima zbog nanosa snega.

Nikolić je istakao da je na području Sjenice i Peštera većina lokalnih puteva pročišćena, da je snabdevanje strujom i vodom stabilno, a da se očekuje i da taj manji broj lokalnih puteva bude danas pročišćen, ukoliko taj kraj ponovo ne zadese loši vremenski uslovi.

Nikolić je rekao da u svim tim krajevima Srbije i dalje postoje problemi i da se radi na njihovom otklanjanju i da problem predstavlja otežan saobraćaj na pojedinim putevima zbog snega, bez obzira što su magistralni i regionalni putevi očišćeni.

On je istakao da su svuda formirani štabovi koji danonoćno funkcionišu, rade i imaju obavezu da regulišu novonastalu situaciju i dobro se bore sa tim problema, nastojeći da stanovništvu maksimalno izađu u susret.

Nikolić je ukazao i na sporadične situacije kada neko mora hitno do bolnice bez obzira što nije prokrčen put i da se onda preduzimaju sve moguće mere da se dođe do te osobe ili do leka maksimalnim angažovanjem nadležnih štabova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U delovima Srbije i dalje vanredno

Izvor: B92, 11.Jan.2012

Beograd -- Sneg i nepovoljne vremenske prilike stvaraju probleme u delovima Srbije, a situacija je i dalje najteža u okolini Vlasotinca, Crne Trave i Sjenice...Regionalni putevi, koji su očišćeni, noćas su ponovo zavejani, pa su mnoga naselja ponovo odsečena od sveta...Regionalni putevi u opštini...

Nastavak na B92...

Zavejani i bez struje

Izvor: RTV Pink, 11.Jan.2012

Najteže u okolini Vlasotinca i Crne trave. . . Sneg i nepovoljne vremenske prilike stvaraju probleme u nekim delovima Srbije, a situacija je i dalje najteža u okolini Vlasotinca i Crne trave, gde je najveći problem snabdevanje električnom energijom, izjavio je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne...

Nastavak na RTV Pink...

Sneg i dalje stvara probleme u okolini Vlasotinca i Crne trave

Izvor: Večernje novosti, 11.Jan.2012

Situacija najteža u okolini Vlasotinca i Crne trave, gde je najveći problem snabdevanje električnom energijom

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.