Sneg i dalje stvara probleme u okolini Vlasotinca i Crne trave

Tanjug

11. 01. 2012. u 09:24

Situacija najteža u okolini Vlasotinca i Crne trave, gde je najveći problem snabdevanje električnom energijom

BEOGRAD - Sneg i nepovoljne vremenske prilike stvaraju probleme u nekim delovima Srbije, a situacija je i dalje najteža u okolini Vlasotinca i Crne trave, gde je najveći problem snabdevanje električnom energijom, izjavio je jutros Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Nikolić je rekao da je jedan deo sela dobio struju, jer su nadležni iz Elektrodistribucije uspeli da do večernjih sati delimično otklone kvar, ali da većina sela u tom kraju nije ni noćas imala struju.

On je podsetio da se juče dogodila havarija jedne trafostanice, što je u popodnevnim časovima popravljeno, pa je ispala i niskonaponska mreža zbog čega su iz Elektrodistribucije juče ceo dan radili na toj popravci.

Nikolić je istakao da je taj kraj zadesio jak vetar juče i u toku noći i da je dosta snega naneto na delove očišćene od snega na lokalnim putevima.

Govoreći o situaciji u okolini Vranja, Nikolić je rekao da je na području Besne kobile put još uvek zatrpan zbog vetra koji nanosi smetove i ono što je pročišćeno zatrpa, bez obzira što je u poslednja dva dana čišćen dva-tri puta.

Ima i nekoliko sela u okolini Vladičinog Hana i Trgovišta gde snabdevanje strujom, takođe, još uvek nije stabilno i dolazi do "iskakanja" i problema, kazao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, u okolini Zaječara, na području Crnog vrha i Stare planine nema većih problema i već nekoliko dana je normalizovna situacija u pogledu struje i prohodnosti, ali je otežan saobraćaj na putevima zbog nanosa snega.

Nikolić je istakao da je na području Sjenice i Peštera većina lokalnih puteva pročišćena, da je snabdevanje strujom i vodom stabilno, a da se očekuje i da taj manji broj lokalnih puteva bude danas pročišćen, ukoliko taj kraj ponovo ne zadese loši vremenski uslovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije