Najbolji jeftini mobilni telefoni

Izvor: Blic, 14.Jul.2009, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji jeftini mobilni telefoni

Mobilni telefon za manje od 100 evra? Može li za te pare uopšte da se nabavi prihvatljiv i dobar uređaj? Jasno je, ipak, da onaj kome mobilni telefon treba naprosto da bi telefonirao može da nađe nešto što će mu odgovarati i za manje od 100 evra.

Testirali smo nekoliko aparata jeftinijih od 100 evra i pokušali smo da za vas ustanovimo šta jeftini telefoni mogu, a šta ne. Zahvaljujući generalnom padu cena mobilnih telefona, i oni čije su cene povoljnije imaju poneku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodatnu pogodnost, mada nijedan ne nudi baš raskošan asortiman funkcija.



Prvo mesto:

"Nokija 5000". Internet pretraživač ovog moblinog telefona dovoljan je za pregledanje sajtova na internetu. Video snimke, recimo one na Youtube, ovaj telefon ne prikazuje. Za onog kome nije potrebna dobra kamera, "nokija 5000" je solidan telefon.

Drugo mesto:

"Nokija 2680" slajd: Ovaj slajder staje u svaki džep. Ostali kvaliteti su mu dobar zvuk pri telefoniranju, dugo vreme trajanja baterije i velika memorija pozivnih brojeva. Kvalitet fotografija njegove kamere nije baš naročito dobar, a osetljiv je i na ogrebotine.

Treće mesto:

"Soni erikson T303". Ono što je ovde zaista dobro su lepo osvetljen displej, telefonski imenik u kom ima mesta za puno unosa i praktičan kalendar – nudi čak i pretragu po odrednicama. Mana su mu nejasne, mračne, nedovoljno detaljne fotografije.

Četvrto mesto:

"Motorola W156". "Motorola W256" ima crno-beli displej. Ovaj nedostatak je, međutim, istovremeno i prednost – baterija mora da se puni tek na svakih 18 dana. Važne funkcije se brzo nalaze, zvuk prilikom telefoniranja je dobar.

Peto mesto:

"LG Electronics KP100". Sa svoja 63 grama spada u lakše telefone. Vrlo je solidno izrađen. Baterija mu traje i do 17 dana, odnosno 63 sata telefonskih razgovora i SMS-ova. Indeks zračenja kompjuterske slike je vrlo visok.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.