Na Fejsbuku uskoro i-mejl, SMS i ćaskanje u jednom

Izvor: Blic, 15.Nov.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Fejsbuku uskoro i-mejl, SMS i ćaskanje u jednom

Osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg potvrdio je danas glasine da ova društvena mreža planira da pokrene sopstveni sistem i-mejla, koji će biti uključen u program slanja poruka koji već postoji na Fejsbuku.

Osim toga, Cukerberg je na prezentaciji koja je prenošena uživo rekao da će ovaj sistem omogućiti i slanje SMS poruka, kao i da će 500 miliona korisnika najveće svetske društvene mreže dobiti nalog za i-mejl sa ekstenzijom "@facebook.com", o čemu je već bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reči.

"Mi ne mislimo da će moderni način slanja poruka biti i-mejl", rekao je Cukerberg na konferenciji za novinare u sedištu kompanije u Palo Altu u Kaliforniji.

Nova usluga Fejsbuka biće prvo predstavljena u SAD, a u ostatku sveta početkom 2011. godine

Cukerberg je time pokušao da demantuje ocene da je novi plan Fejsbuka zapravo napad na postojeće i-mejl magnate G-mail i Hotmail.

"To nije i-mejl, to je samo dodatak Fejsbuk porukama... Tačno je da će ljudi dobiti 'facebook.com' adresu, ali to nije i-mejl", tvrdi Cukerberg.

Novost je da će u novom sistemu slanja poruka u okviru Fejsbuka korisnici moći da ćaskaju, kao i da kače posebne fajlove (attachments).

Korisnici će moći da izaberu opciju da mejlove dobijaju isključivo od svojih Fejsbuk prijatelja, kako bi se sprečilo dobijanje spamova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Fejsbuk" bi trebalo da predstavi "veb mejl"

Izvor: S media, 15.Nov.2010

Najpopularnija društvena mreža na svetu "Fejsbuk" će, kako se očekuje, predstaviti svoj "veb mejl" u San Francisku, gde počinje trodnevna konferencija kojoj će prisustvovati svi važni "igrači" na veb sceni..."Fejsbukova" usluga bi mogla da bude velika konkurencija "G-mejlu", "Jahu mejlu" i "Hotmejlu"...Svih...

Nastavak na S media...

Facebook pokreće novi unaprijeđeni sistem slanja poruka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Nov.2010, 08:11

Internet društvena mreža Facebook predstavila je novu platformu za slanje poruka koja će, po riječima njenog direktora Marka Zakerberga, tehnologiju klasičnog e-mail poslati u historiju. Nova platforma, koja će korisnicima postati dostupna narednih mjeseci, integrisaće tekstualne poruke mobilnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

'Facebook' predstavio novu generaciju 'e-mail'-a (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 16.Nov.2010

Osnivač i direktor 'Facebook'-a, Mark Cukerberg, predstavio je novi servis razmene poruka koji bi korisnicima trebalo da omoguće daleko bržu i lakšu komunikaciju. Predstavljajući novi sistem u San Francisku, Cukerberg je rekao da je došao kraj dosadašnjem vidu elektronske pošte koji je bio...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.