Fejsbuk predstavio novu generaciju i-mejla

Izvor: S media, 16.Nov.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk predstavio novu generaciju i-mejla

Osnivač i direktor Fejsbuka, Mark Cukerberg, predstavio je novi servis razmene poruka koji bi korisnicima trebalo da omoguće daleko bržu i lakšu komunikaciju.

Predstavljajući novi sistem u San Francisku, Cukerberg je rekao da je došao kraj dosadašnjem vidu elektronske pošte koji je bio "previše spor i previše formalan".

Nova generacija razmene poruka, koja na jednom mestu kombinuje Fejsbukov >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << instant sistem razmene poruka, SMS poruke, Fejsbuk poruke i i-mejl, omogućava korisnicima istovremenu komunikaciju u različitim formatima i putem nekoliko kanala, ali i jedan princip memorisanja konverzacija i takozvani "social inbox" za filtriranje poruka, prenosi CNN.



"Ovo nije smrt i-mejla. Ovo je sistem razmene poruka koji, izmedju ostalog, uključuje i opciju i-mejl poruka"
, rekao je Cukerberg.

Popularni sajt za društveno umrežavanje će u narednim mesecima postepeno predstavljati novitet korisnicima koji dnevno razmene i do četiri milijarde poruka.

Cukerberg je rekao da je njegov tim inženjera radio na novom sistemu više od godinu dana, a da je inspiraciju dobio od srednjoškolaca koji su se žalili na sporost i-mejla.

Zahvaljujući novom sistemu, Fejesbuk će postati konkurentniji u odnosu na druge servise koji se zasnivaju na mejl uslugama, kao što su Yahoo, Hotmail i Gmail.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.