NS: Pravno nasilje u Kraljevu

Izvor: RTS, 09.Jul.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Pravno nasilje u Kraljevu

Stranka Nova Srbija traži hitan prekid "pravnog nasilja u Skupštini grada Kraljeva". Jasno je da većinu u Skupštini grada Kraljeva čine Nova Srbija, DSS, SRS i Pokret za Kraljevo, saopštila ta stranka.

Nova Srbija zatražila je u saopštenju da se hitno prekine pravno nasilje u Skupštini grada Kraljeva, okrivljujući za to Demokratsku stranku i njene koalicione partnere.

Prema oceni NS, "potpuno je jasno da većinu u Skupštini grada Kraljeva čine Nova Srbija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << DSS, SRS i Pokret za Kraljevo i da su legalno izabrani predstavnici - predsednik Skupštine grada Tomislav Ilić (NS) i gradonačelnik Ljubiša Jovašević (Pokret za Kraljevo)".

Neshvatljiva je izjava ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića "da je, na osnovu odluke Ustavnog i upravnog suda, legalno izabrani gradonačelnik Ljubiša Simović", iako ne postoji odluka pune jurisdikcije Upravnog suda, smatra NS.

Žalba koalicije ZES od 2. juna 2010. godine je odbačena, upravni postupak je završen, jer koalicija NS-DSS-SRS-Pokret za Kraljevo ima većinu, dodaje se u saopštenju NS-a.

Kako je moguće, pita NS, da Marković daje ovakve izjave i da se poziva na odluku Upravnog suda, kada sadržaj te odluke jasno upućuje na čijoj je strani pravda.

U saopštenju NS najavljuje da će u Narodnoj skupštini Srbije zatražiti odgovornost Markovića, jer smatra da je "zloupotrebio svoja ovlašćenja, grubo kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi i presuđujući pre odluke suda".

"U interesu građana Kraljeva je da se prekine agonija koju nasiljem sprovodi Demokratska stranka sa svojim partnerima i da legalno izabrani predstavnici grada Kraljeva obavljaju svoje dužnosti", zaključuje NS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbornici napustili zgradu Skupštine Kraljeva

Izvor: Politika, 09.Jul.2010

KRALJEVO – Odbornici iz redova koalicije Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija, Srpska radikalna stranka i Puls Srbije Pokret - za Kraljevo (PULS-PKU) napustili su, u pratnji policije, zgradu Skupštine Grada Kraljevo...Zgradu su prethodno napustili i odbornici koalicije Za evropsku Srbiju (ZES),...

Nastavak na Politika...

NS traži odgovornost ministra Markovića

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2010, 07:17

BEOGRAD - Nova Srbija zatražila je od nadležnih organa da se hitno prekine pravno nasilje u Skupštini grada Kraljeva i najavila da će u republičkom parlamentu zatražiti odgovornost ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića...Ta stranka je saopštila da je Marković "zloupotrebio...

Nastavak na Glas javnosti...

Odbornici napustili skupštinu

Izvor: Šumadija Press, 10.Jul.2010

Odbornici iz redova koalicije DSS, NS, SRS i Puls Srbije Pokret - za Kraljevo (PULS-PKU) napustili su u pratnji policije zgradu Skupštine Grada Kraljevo.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.