Policija ispraznila zgradu Skupštine grada

Izvor: Blic, 10.Jul.2010, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija ispraznila zgradu Skupštine grada

Centrale DS i DSS, koje stoje iza Milomira Šljivića iz ZES i Ljubiše Jovaševića iz Pokreta za Kraljevo, koji su se prekjuče potukli oko mesta gradonačelnika u tom gradu, tvrde da nisu ništa mogli da učine da spreče incident. Predstavnici obe stranke juče su izjavili za „Blic” da je to posao za policiju i pravosuđe.

Tridesetak policajaca okružilo je kasno sinoć skupštinu grada Kraljeva i prvo spreèilo predstavnike koalicije koju èine SRS, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << DSS-NS, Pokret za Kraljevo da uđu u zgradu a potom odbornike i simpatizere ovih stranaka koji su se zatekli u kancelarijama oko 20 sati bez incidenata izveli iz zgrade.

Nalog Kraljevačkoj policiji, kako su predstavnici ove koalicije rekli novinarima, prenoseći ono što im je saopšteno u Policijskoj upravi u Kraljevu, dala je direktno Vlada Srbije.

- Ovo je kraj demokratije. Čemu više lokalni izbori kada sudovi i to najviši sudovi države legalizuju klasične slučajeve korupcije jer šta je drugo nego korupcija kada jedna partija kupi odbornika druge, rekao je nakon što je u pratnji policije napustio zgradu skupštine Tomislav Ilić koga je koalicija SRS,DSS-NS, Pokret za Kraljevo izabrala za predsednika Skupštine.

Pred zgradom lokalnog parlamenta bili su sinoć skoro svi odbornici ove koalicije ali i popriličan broj njihovih simpatizera i građana koje je privukla gužva pred skupštinom

-Internacionalizovaćemo ovaj problem a podneæemo i kriviène prijave protiv ministra Dačća. Iza ovoga stoji i krupan kapital i krupan kriminal.Tu je pre svega umešan ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravui koji dozvoljava sebi luksuz da preuzima na sebe ingerencije sudova i presuđuje. Ponavlja se 1996, ponavlja se 2000. godina . Vreme je da ova vlada padne, kaže Ljubiša Jovašević gradonačelnik po narodnjačko-radikalskoj koaliciji.

Pred zgradom skupštine sinoć su bili prisutni i neki odbornici suprotstavljene koalicije koju čine ZES,SPS-PUPS i ,,odbegli,, narodnjaci i radikali. Oni su sa pristojne daljine ne mešajući se posmatrali dešavanja pred ulazom u zgradu gradskog parlamenta.

Višednevni spor dve koalicije koje tvrde da su na vlasti u Kraljevu kulminirao je prekjuče fizičkim obračunom u Skupštini grada između Jovaševića, koga za gradonačelnika priznaje koalicija SRS-DSS-NS, i Šljivića koga koalicija ZES-SPS-PUPS, uz podršku odbornika koji su napustili radikale i narodnjake, smatra svojim predsednikom skupštine.

Radikali i narodnjaci žalili su se prekjučèe ambasadoru OEBS u Kraljevu i tražili da ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković dođe u Kraljevo i pred svima saopšti ko je u pravu. Ministar Marković je juče sa juga Srbije poručio da je Ljubiša Simović gradonačelnik Kraljeva i da se odluke sudova moraju poštovati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.