NP: Protestuju zbog nestašice vode

Izvor: B92, 16.Jul.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NP: Protestuju zbog nestašice vode

Novi Pazar -- Meštani novopazarskog naselja Deževski put blokirali su magistralni put Novi Pazar-Raška zbog višemesečne nestašice vode. Protest su prekinuli u 15 sati.

Putem propuštaju samo vozila Hitne pomoći.

Oni tvrde da pojedine kuće u tom naselju nemaju vodu poslednjih mesec dana, a neke čak i dva meseca.

Jedan od meštana tog naselja Zoran Veljković rekao je Radiju "Sto plus" da će blokada trajati dok im neko iz opštine ne pomogne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Do sada nismo naišli na razumevanje opštinskih vlasti i zato ćemo ovde ostati sve dok budemo morali, jer smo na to primorani", rekao je Veljković.

Dodao je da su ih nadležni iz Vodovoda i opštine pozivali da dođu na razgovor, ali su oni to odbili, zahtevajući da neko dodje tamo gde su oni.

Glavni problem u snabdevanju vodom novopazarskog naselja Deževski put je nenamenska potrošnja vode, rekao je danas direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Hanefija Brničanin.

Takva problematika se ne rešava na ulicama i blokadom magistralnih puteva, rekao je Brničanin Tanjugu i naveo da su Deževski put i Postenje - dva gradska naselja koja broje oko 700 domaćinstava.

"Svake noći tu se upumpa oko 1.150 kubika vode, uz pomoć crpne stanice jer ta naselja pripadaju drugoj visinskoj zoni i snabdevaju se vodom preko pumpe", rekao je on, ukazujući da je to prevelika količina vode za snabdevanje 700 domaćinstava.

Osnovni razlog problema vodosnabdevanja je nenameska potrošnja vode, rekao je Brničanin i dodao da su nekoliko noći organizovane ekipa "Vodovoda" u saradnji sa inspekcijskim službama i angažovanjem dva policajca bile ne terenu što je dalo rezultate tako da se situacija popravila čak i u krajnjim kućama u naselju Deževski put.

"To znači da neko mora da stražari da bi onih koji nenamenski troše vodu bilo što manje", istakao je direktor "Vodovoda".

Brničanin je istakao da takvih područja ima najmanje na 10 lokacija u drugoj i trećoj visinskoj zoni u Novom Pazaru i da ta dva naselja nisu jedini problem u vodosnabdevanju u gradu, već samo jedan od ostalih. "Situacija sa vodonabdevanjem se neće popraviti sve dok se svest gradjana ne popravi i ljudi shvate da se pitka vode ne koristi za navodnjavanje i zalivanje nego za osnovnu ljudsku potrebu", zaključio je Brničanin.

Meštani naselja Deževski put prekinuli su oko 15 sati blokadu starog puta Novi Pazar - Raška i glavnog magistralnog put Novi Pazar -Kraljevo.

Saobraćaj je bio obustavljen i propuštana su samo kola Hitne pomoći.

Meštani ovog naselja najavili su za sutra nastavak protesta. U Novom Pazaru se vrši rekonstrukcija vodovoda, pa su uvedene i restrikcije, a dosta naselja je bez vode prethodnih dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani blokirali put zbog nestašice vode

Izvor: Mondo, 16.Jul.2012

Meštani novopazarskog naselja Deževski put blokirali su danas magistralni put Novi Pazar-Raška zbog višemesečne nestašice vode.

Nastavak na Mondo...

Prekinuta blokada puta Raška - Novi Pazar

Izvor: RTS, 16.Jul.2012

Meštani novopazarskog naselja Deževski put, koji su bez vode mesec dana, oko 15 časova prekinuli su blokadu puta Novi Pazar - Raška, ali su najavili da će protest nastaviti i sutra. ..Meštani novopazarskog naselja Deževski put prekinuli su oko 15 časova blokadu starog puta Novi Pazar - Raška...

Nastavak na RTS...

U Novom Pazaru novi protesti zbog vode

Izvor: Kurir, 17.Jul.2012, 12:42

Meštani novopazarskog naselja Deževski put blokirali magistralni put Novi Pazar-Kraljevo, u blizini Specijalne bolnice "Novopozarska banja", kao i stari put Novi Pazar-Raška, kod Petrove crkve..NOVI PAZAR - Meštani novopazarskog naselja Deževski put blokirali su i danas magistralni pravac Novi Pazar...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.