Majčina dušica protiv akni

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2016, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majčina dušica protiv akni

Majčina dušica uništava bakteriju propionibacterum acnes, glavnog krivca za nastanak bubuljica.

Majčina dušica uništava bakteriju propionibacterum acnes, glavnog krivca za nastanak bubuljica, tvrde britanski naučnici. Tim istraživača sa Univerziteta iz Lidsa je iz ove biljke izdvojio osnovne sastojke i pomešao ih sa aktivnim sastojcima mirte i nevena.Naučnici su ostavili da odstoje sedam dana u alkoholu, a potom su dobijenu tečnost nanosili na bakterije koje izazivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << akne.

Rezultati su pokazali da je mešavina aktivnih sastojaka iz ovih biljaka delotvornija od peroksid-benzola koji se nalazi u svim kremama za borbu protiv bubuljica. Pritom, ta mešavina, ili majčina dušica koja je sama po sebi melem, ne izaziva crvenilo i iritaciju kože nego deluje protivupalno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Biljka koja pomaže u borbi protiv akni

Izvor: B92, 20.Apr.2016, 08:22

Majčina dušica uništava bakteriju propionibacterum acnes, glavnog krivca za nastanak bubuljica.., tvrde britanski naučnici. Tim istraživača sa Univerziteta iz Lidsa je iz ove biljke izdvojio osnovne sastojke i pomešao ih sa aktivnim sastojcima mirte i nevena...Naučnici su ostavili da odstoje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.