Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2010, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen odlazi sa političke scene

Francuski desničarski lider Žan-Mari Le Pen izjavio je da danas da će se povući sa cela svog Nacionalnog fronta u januaru sledeće godine. Ovaj 81-godišnji bivši vojni padobranac osnovao je Nacionalni front 1972. godine. Glavni kandidat za Le Penovog naslednika je njegova kćerka Marin. Ova objava usledila je u trenutku kada se njegova stranka dobro kotira u anketama posle solidnog rezultata na regionalnim izborima prošlog meseca. Nacionalni front je u prvom krugu dobio nešto manje od 12 ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODLAZI LE PEN

Izvor: Kurir, 12.Apr.2010

PARIZ, 12. april 2010. (FoNet) - Francuski desničarski lider Žan-Mari Le Pen izjavio je da danas da će se povući sa ćela svog Nacionalnog fronta u januaru sledeće godine. Le Pen, je star 81 godinu i bio je vojni padobranac. On je osnovao Nacionalni front 1972. godine. Glavni kandidat za Le Penovog...

Nastavak na Kurir...

Počasni Zemunac, lider desnice Le Pen odlazi iz politike

Izvor: Vesti-online.com, 12.Apr.2010

Francuski desničarski lider Žan-Mari Le Pen izjavio je da danas da će se povući sa čela svog Nacionalnog fronta u januaru sledeće godine.

Nastavak na Vesti-online.com...

Le Pen ode iz politike

Izvor: Mondo, 13.Apr.2010, 00:01

Žan Mari Le Pen, vodeća figura francuske ekstremne desnice, najavio je danas da će se povući sa čela svog Nacionalnog fronta sredinom januara iduće godine, na kongresu partije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.