Lažni serijski ubica na slobodi

Izvor: B92, 19.Mar.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni serijski ubica na slobodi

Stokholm -- Šveđanin Sture Bergval, koji je jedno vreme smatran najgorim serijskim ubicom, da bi se kasnije ispostavilo da je davao lažna priznanja, naći će se na slobodi.

Lažljivi serijski ubica posle dve decenije provedene u psihijatrijskoj bolnici izlazi na slobodu, odlučio je danas švedski sud.

U seriji suđenja između 1994. i 2001. godine, Berval (63) je osuđen za osam ubistava iako nije bilo forenzičkih dokaza, niti izjava svedoka.

Kako su podsetile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencije, Bergval je priznao više od 30 ubistava.

Bergval je potom povukao priznanja, navodeći da je to učinio da bi privukao pažnju i dobio lekove, a tužilaštvo je poslednju optužnicu za ubistvo protiv njega odbacilo u julu prošle godine.

Sud je naveo da je Bergvalu i dalje neophodna pomoć psihijatara, ali da više nema potrebe da bude na klinici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska, nevin osuđen za osam ubistava

Izvor: RTS, 19.Mar.2014

Pošto je utvrđeno da su svedočenja na kojima je bila zasnovana presuda za osmostruko ubistvo bila lažna, švedski sud naložio da se osuđeni Sture Bergval pusti na slobodu. ..Šveđanin Sture Bergval, koji je svojevremeno smatran psihotičnim serijskim ubicom, slobodan je čovek, pošto su vlasti...

Nastavak na RTS...

Lažni serijski ubica na slobodi

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2014

Šveđanin Sture Bergval, koji je jedno vreme smatran najgorim serijskim ubicom, da bi se kasnije ispostavilo da je davao lažna priznanja, naći će se na slobodi.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.