LEPA VEST: Beograd konačno dobio klub naučnika!

Izvor: Kurir, 14.Apr.2014, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPA VEST: Beograd konačno dobio klub naučnika!

CPN organizuje radionice za decu, ali i kurseve za upoznavanje s tehnologijama

BEOGRAD - Znanje kroz zabavu!

Centar za promociju nauke (CPN) osnovao je Naučni klub na drugom spratu „Robne kuće Beograd“ u Knez Mihailovoj ulici, koji će svečano biti otvoren održavanjem tradicionalne manifestacije Maj, mesec matematike!

Direktorka CPN Aleksandra Drecun istakla je da je koncept rada kluba podeljen na radionice za najmlađe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na kojima će se dečaci i devojčice upoznati s astronomijom, arheologijom, kodiranjem, dok će nešto stariji u poslepodnevnim časovima moći da se upoznaju s novim tehnologijama.

- Veče je rezervisano za tribine, diskusije, naučno-popularne filmove, razgovore o nauci i budućnosti srpske nauke - rekla je ona i naglasila da je cilj Naučnog kluba promocija nauke, a građani i naučnici će u klubu komunicirati, profesori će dobijati neku vrstu obuke, a obični ljudi imaće za mentore eminentne naučnike.

Klub je već počeo probni rad, a u aprilu svi zainteresovani mogu prisustvovati tribini sa temom „O gospodarima interneta“, predavanju za start-ap preduzetnike, javnoj konsultaciji „Budućnost nauke u Srbiji“ i školskoj IT radionici povodom Dana devojčica.

Prema rečima direktorke CPN, prva velika inicijativa naučnog kluba biće Maj, mesec matematike, koja se po treći put održava u 20 gradova Srbije, a novina je učešće naučnika iz BiH i Crne Gore.

(S. I.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.