Izvor: Telegraf.rs, 10.Jul.2017, 10:50 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Krem supa od šargarepe i đumbira
Sastojci:
- 500 g šargarepe
- 1 manji koren peršuna
- 1 manji krompir
- komad đumbira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- pola pomorandže (sok i korica)
- 1 kašičica začina
- 2-3 prstohvata bibera
- suvog peršuna
Priprema:
Oljuštite i iseckajte na kockice luk, šargarepu, koren peršuna, krompir i đumbir. Na 2 kašike ulja propržite luk zajedno sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << propasiranim belim lukom, dok ne omekša, pa dodajte đumbir i kratko prodinstajte. Zatim u šerpu dodajte šargarepu, koren peršuna i krompir. Nalijte vodu da pokrije povrće u celosti, dodajte začin i biber, pojačajte vatru da voda proključa, a kad proključa smanjiti na najmanje, poklopiti šerpu i kuvati supu na tihoj vatri oko sat vremena ili dok povrće ne omekša. Pet minuta pred kraj kuvanja dodati sitno rendanu koricu pomorandže i sok.
Gotovu supu skloniti sa vatre, pa ručnim mikserom usitniti povrće dok supa ne postane gusta i kremasta bez komadića povrća. Dodati suvi peršun po ukusu, promešati i servirati. U svaki tanjir sipati po kašičicu kisele pavlake, a može i pečene komadiće hleba ili semenke po izboru.
(Telegraf.rs)
Dinstana junetina sa povrćem i začinom
Izvor: Telegraf.rs, 10.Jul.2017
Sastojci:..- 1 crni luk..- 500 g junetine..- 400-500 g šargarepe..- so, biber, lovorov list i majčina dušica..- voda, malo ulja....Priprema:..Luk iseckajte, pržite ga na malo ulja i posolite u toku prženja, zatim kad ste luk propržili dodajte isečeno meso na kocke i nastavite prženje par minuta,...