≫ 

Dinstana junetina sa povrćem i začinom

Predlog za današnji ručak...

  • 0

Sastojci:

- 1 crni luk

- 500 g junetine

- 400-500 g šargarepe

- so, biber, lovorov list i majčina dušica

- voda, malo ulja...

Priprema:

Luk iseckajte, pržite ga na malo ulja i posolite u toku prženja, zatim kad ste luk propržili dodajte isečeno meso na kocke i nastavite prženje par minuta, zatim nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu na srednju, ubacite lovorov list, poklopite  i dinstajte meso uz dolivanje vode, ako je potrebno, i povremeno promešajte. Kada meso omekša dodajte šargarepu i dinstajte još pola sata.

U međuvremenu, ako je potrebno posolite po ukusu, dodajte majčinu dušicu, a biber tek pri kraju kuvanja, pa poslužite uz zelenu salatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA