Brokoli sa sirom i sitno seckanom slaninom

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jul.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brokoli sa sirom i sitno seckanom slaninom

Sastojci za 2 osobe:

- 1/2 glavice luka, isečena na rebarca

- polovina brokolija, iseckana na manje "cvetiće"

- 4-5 jaja

- 2-3 kašike mleka

- 50 g sitno nasečene dimljene slanine

- 50 g feta sira

- morska so

- sveže mleveni crni biber

- maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejati rernu na 220°C. Na zagrejanom ulju pržiti luk da omekša i dobije smeđu boju, pa ga izručiti  iz tiganja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << U istom tiganju, kratko propržiti slaninu, pa i nju izručiti pored luka. Doliti malo ulja i pržiti brokoli da se zarumeni, pa odložiti i njega sa strane. Umutiti jaja sa mlekom, posoliti i pobiberiti i sipati u tiganj.

Pržiti bez mešanja, tek da se zapeku sa donje strane. Rasporediti luk, slaninu i brokoli po površini, posuti izmrvljenim feta sirom i zapeći u zagrejanoj rerni, oko 15 minuta. Poslužiti uz napitak i salatu po želji.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.