Kostreš: Neophodna podrška Skupštine zakonu o finansiranju Vojvodine

Izvor: RTS, 08.Mar.2015, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Neophodna podrška Skupštine zakonu o finansiranju Vojvodine

Zakon o finansiranju Vojvodine dobiće podršku u pokrajinskom parlamentu ali je potrebno da dobije podršku i u republičkom parlamentu, a tu je ključna uloga vojvođanske opozicije, kaže zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Predstavnici vladajuće koalicije u Vojvodini sastali su se dva puta kako bi prevazišli sve sporne situacije u pokrajini, a razgovori bi trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << budu nastavljeni krajem sledeće nedelje.

"Suština je da posle 14 godina saradnje previše stvari podrazumevamo. Optimista sam i očekujem da rešimo sva sporna pitanja. vojvođanskla Vlada i skupština rade sve kako treba i naši razgovori ne ugrožavaju pokrajinsku administraciju", rekao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u Dnevniku RTS-a.
Dodaje da je pitanje 'Vojvodinašuma' i smena direktorke Marte Takač najviše artikulisan problem.
"U pitanju su principi, razgovaramo o tome, najmanje je bitno ko će kadrovski voditi 'Vojvodinašume', ali mnogo važnije nam je da funkcionišemo i da građani Vojvodine nemaju nikakav problem dok se razogovori vode", kaže Kostreš.
Dodaje da je Zakon o finansiranju Vojvodine jedna od tema razgovora.
"Razgovara se o neophodnosti ustavno- pravnog poretka Vojvodine, a kadrovska pitanja nisu suština, iako nisu nebitna", objašnjava Kostreš.
Ističe da će Zakon o finansiranju Vojvodine sigurno proći pokrajinski parlament.
"Ali taj zakon mora da dobije podršku i u republičkom parmalentu, a tu je ključna uloga vojvođanske opozicije. On je trebalo da bude donet još 2008. godine, ali ga nemamo do danas", ističe Bojan Kostreš. Kaže da Zakon ima podršku i SVM.
"Ne očekujem neki problem, možemo da razgovarmo o detaljima, a opozicija će dati svoj stav", dodaje Kostreš.
Govoreći o predlogu o promena izbornog modela koju predlaže Nenad Čanak, Bojan Kostreš kaže da je ideja da Srbija bude podeljena na pet izbornih jedinica.
"Naša ideja je da i Srbija bude decentralizovana i da se omogući bolja zastupljenost svih delova Srbije u parlamentu. Mi smo razgovarali načelno o tome i nijedna poslanička grupa nije imala negativan stav", ističe Kostreš.
Ističe da je zadovoljan pomakom koji je ostvaren u istrazi paljenja Amasade SAD u Beogradu pre sedam godina.
"Ministar Stefanović imao veliku u ulogu u formiranju radne grupe i cela situacija mora da se razjasni jer je to važno za celu Srbiju. Očekujem da će istraga pokazati, da to nije moglo da se desi bez dozvole Vojislava Koštinica", kaže Bojan Kostreš.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kostreš: Podrška i republičkog parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2015

Zakon o finansiranju Vojvodine dobiće podršku u pokrajinskom parlamentu, ali je potrebno da dobije podršku i u republičkom, a tu je ključna uloga vojvođanske opozicije, izjavio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš..."Tu je ključna uloga vojvođanske opozicije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.