Izvor: Southeast European Times, 19.Avg.2010, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski minister Redžepi kritikuje "deklaraciju o nezavisnosti" severa

19/08/2010

PRIŠTINA, Kosovo -- Institucije u Prištini nazvale su navodno proglašenje nezavisnosti od strane srpskih opština na severu Kosova provokacijom. Mada su autori deklaracije nepoznati, ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi je okrivio bivšeg srpskog premijera Vojislava Koštunicu i njegovu Demokratsku stranku Srbije. "To je pretnja i provokacija i očekivali su da reagujemo na nezreo način. Međutim, mi smo pažljivo pratili situaciju i zajedno sa međunarodnom zajednicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << bili smo spremni da reagujemo na svaku situaciju", rekao je Redžepi u sredu (18. avgust). EULEKS je u međuvremenu pokušao da umanji značaj tog pitanja, rekavši da misija ostaje fokusirana na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. "EULEKS nema komentara o bilo kakvim navodnim ili predloženim jednostranim deklaracijama o nezavisnosti", rekao je portpaol EULEKS-a Nikolas Hoton. Međunarodna civilna kancelarija je takođe odbila da komentariše. (Zeri, Koha ditore, Ekspres, Kosova sot, Lajm - 19/08/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Priština spremna da oružano reaguje

Izvor: B92, 19.Avg.2010

Priština, Beograd -- Međunarodna zajednica je obaveštena o tome da bi Priština intervenisala u slučaju proglašenja nezavisnosti severnih opština, piše "Danas"... Spremni smo da reagujemo i oružano, izjavio je za taj list kosovski ministar policije Bajram Redžepi o mogućnosti "otcepljenja"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.