Izvor: Danas, 06.Mar.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanalizacija u Veterniku spremna za priključke

JP Zavod za izgradnju grada saopštio je da je dobijena upotrebna dozvola za novoizgrađenu kanalizacionu mrežu u delu Veternika južno od Novosadskog puta.

Time su se konačno stekli uslovi da mreža bude predata na upravljanje i održavanje JKP "Vodovod i kanalizacija", a ovo preduzeće će u narednom periodu sprovesti aktivnosti na izgradnji kućnih priključaka.

- U delu Veternika južno od Novosadskog puta izgrađene su tri crpne stanice i preko pet km kanalizacione >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << mreže, čime je omogućeno da oko 200 domaćinstava bude priključeno na kanalizaciju. Novoizgrađena kanalizaciona mreža prostire se u ulicama koje se većinom nalaze zapadno od Leptirove ulice, a otpadne vode biće odvođene gravitaciono duž ulica i potisnim cevovodom u postojeći kolektor uz Novosadski put. Realizacijom ove značajne investicije doprinosi se poboljšanju uslova svakodnevnog života stanovništva, ali i potvrđuje opredeljenje Grada Novog Sada da se prioritetno rešavaju neki od najkrupnijih komunalnih problema, kako u gradskim, tako i u prigradskim naseljima - stoji u saopštenju ZIG-a.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.