JP Zavod za izgradnju grada saopštio je da je dobijena upotrebna dozvola za novoizgrađenu kanalizacionu mrežu u delu Veternika južno od Novosadskog puta.


Time su se konačno stekli uslovi da mreža bude predata na upravljanje i održavanje JKP „Vodovod i kanalizacija“, a ovo preduzeće će u narednom periodu sprovesti aktivnosti na izgradnji kućnih priključaka.

– U delu Veternika južno od Novosadskog puta izgrađene su tri crpne stanice i preko pet km kanalizacione mreže, čime je omogućeno da oko 200 domaćinstava bude priključeno na kanalizaciju. Novoizgrađena kanalizaciona mreža prostire se u ulicama koje se većinom nalaze zapadno od Leptirove ulice, a otpadne vode biće odvođene gravitaciono duž ulica i potisnim cevovodom u postojeći kolektor uz Novosadski put. Realizacijom ove značajne investicije doprinosi se poboljšanju uslova svakodnevnog života stanovništva, ali i potvrđuje opredeljenje Grada Novog Sada da se prioritetno rešavaju neki od najkrupnijih komunalnih problema, kako u gradskim, tako i u prigradskim naseljima – stoji u saopštenju ZIG-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari