Izvor: Beta, 05.Maj.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić za nove odnose BiH, Hrvatske i Srbije

ANKONA/BEOGRAD, 5. maja 2010. (Beta) - Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u sredu u Ankoni da nikad nije bio prikladniji trenutak da se zemlje Zapadnog Balkana udruže kao partneri u miru i pomirenju.

"Verujem da tri zemlje koje čine glavni balkanski trougao - Hrvatska, Bosna i Srbija - imaju posebnu obavezu da budu nosioci promena pošto je kod njih tlo najviše natopljeno krvlju generacija", rekao je Jeremić u obraćanju na ministarskom sastanku Jadransko-jonske inicijative, prenelo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Jeremić je rekao da je to veliki zadatak pošto treba "transformisati suštinu odnosa izmedju naše tri zemlje". Dodao je da je Srbija potpuno posvećena da radi zajedno sa svoja dva ključna balkanska suseda "na postizanju sveobuhvatnog pomirenja i trajne stabilnosti".

"Mora se prekinuti začarani krug", rekao je Jeremić i dodao da te tri zemlje treba da se oslobode epiteta "balkanizacija" koji je region obeležavao u prošlosti, kao i uzajamnih optuživanja. Jeremić je istakao da je "najdublji i nakomplikovaniji izazov s kojim se Balkan suočava da se osigura bolja budućnost za Bosnu i Hercegovinu".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić za nove odnose BiH, Hrvatske i Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 05.Maj.2010

ANKONA/BEOGRAD, 5. maja 2010. (Beta) - Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u sredu u Ankoni da nikad nije bio prikladniji trenutak da se zemlje Zapadnog Balkana udruže kao partneri u miru i pomirenju. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Jeremić danas u Ankoni

Izvor: Glas javnosti, 05.Maj.2010

BEOGRAD - U italijanskom gradu Ankoni danas će biti održan 12. sastanak Saveta Jadransko-jonske inicijative, na kojem će, kako je najavljeno, učestvovati ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i šefovi diplomatija drugih zemalja članica - Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke,...

Nastavak na Glas javnosti...

Jeremić: Srbija objavila 'totalni rat' kriminalu

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Maj.2010

Srbija je objavila "totalni rat" organizovanom kriminalu, koji je najveća pretnja za prosperitet čitavog regiona, i nada se da će to učiniti i ostale zemlje regiona, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić na sednici Saveta ministara Jadransko-jonske inicijative u Ankoni.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Jeremić: Vreme za veliko balkansko pomirenje

Izvor: Press, 05.Maj.2010

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić izjavio je da nikad nije bio prikladniji trenutak da se zemlje zapadnog Balkana udruže kao partneri u miru i pomirenju .- Verujem da tri zemlje koje čine glavni balkanski trougao, Hrvatska, Bosna i Srbija, imaju...

Nastavak na Press...

Srbija objavila totalni rat kriminalu

Izvor: Glas javnosti, 06.Maj.2010, 07:26

ANKONA - Srbija je objavila "totalni rat" organizovanom kriminalu, koji je najveća pretnja za prosperitet čitavog regiona, i nada se da će to učiniti i ostale zemlje regiona, izjavio je juče ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić na sednici Saveta ministara Jadransko-jonske inicijative u...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.