Izbeglice između Inđije i Karlovaca, neki odustali

Izvor: B92, 23.Jul.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice između Inđije i Karlovaca, neki odustali

Beograd -- Grupa izbeglica koja je iz Beograda krenula peške ka mađarskoj granici trenutno se nalazi između Inđije i Karlovaca, javlja novinarka B92 sa lica mesta.

Njihov cilje je da tim putem, preko Novog Sada, idu sve do Mađarske.

Oko 220 ljudi stiglo je sinoć peške iz Beograda do Inđije. Tu su se podelili u dve grupe – 160 je nastavilo put, a ostatak je sačekao autobus koji ih je vratio u Beograd ili odvezao do kampa u Bogovađi kod Valjeva.

Novinarka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << B92 sa lica mesta kaže da je izbeglicama teško da po sunčanom vremenu nastave put. Kod izlaza iz Inđije Fondacija B92 im je donela pakete hrane i vode pa su se malo osvežili.

Kako kažu, protesni marš ima samo jedan cilj – da utiče na mađarsku vladu i sve druge vlade koje su zatvorile granice da ih puste da prođu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.