Irak, oslobođeni turski zarobljenici

Izvor: RTS, 20.Sep.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak, oslobođeni turski zarobljenici

Četrdeset devet turskih državljana, koje su u junu zarobili pripadnici Islamske države, oslobođeno u Iraku, rekao premijer Turske Ahmet Davutoglu.

Premijer Turske Ahmet Davutoglu je u direktonom televizijskom obraćanju, istakao da su rano jutros turski državljani prebačeni u Tursku, ne navodeći detalje o oslobađanju talaca, prenosi Beta.

Turski državljani zarobljeni su 11. juna, kada su džihadisti Islamske države preuzeli turski konzulat u gradu Mosulu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na severu Iraka.

Među zarobljenicima su bili turski konzul i njegova supruga, više diplomata, njihova deca, kao i pripadnici specijalnih turskih snaga.

Turska je prošle nedelje odbila da učestvuje u vojnim operacijama koje je započela međunarodna koalicija za borbu protiv džihadista, predvođena SAD. Turska je tada saopštila da želi da zaštiti živote svojih zarobljenih državljana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Irak, oslobođeni turski zarobljenici

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40

Četrdeset devet turskih državljana, koje su u junu zarobili pripadnici Islamske države, oslobođeno u Iraku, rekao premijer Turske Ahmet Davutoglu. ..Davutoglu je u direktonom televizijskom obraćanju istakao da su rano jutros turski državljani prebačeni u Tursku, ne navodeći detalje o oslobađanju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.