Hamas zabranio ženama pušenje nargila u javnosti

Izvor: S media, 18.Jul.2010, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas zabranio ženama pušenje nargila u javnosti



Vlasti u pojasu Gaze koju drži pokret Hamas zabranile su ženama da puše nargile na javnim mestima, uz ocenu da se time uništavaju brakovi i kalja slika palestinskog naroda.


Ova zabrana je poslednja u nizu pokušaja tog palestinskog ekstremističkog pokreta da nametne strogi islamski način života u pojasu Gaze.

Iako islamski zakoni ne zabranjuju ženama pušenje, tradicija u Gazi to ne odobrava. Agencija AP navodi da Hamas često u svojim tumačenjima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << islamskog zakona uzima elemente tradicije pojasa Gaze, što je dovelo do zabrane ženama da puše iz nargila u kafićima i restoranima.

"Neprikladno je da žene sede prekrštenih nogu i puše u javnosti. To škodi imidžu našeg naroda", naveo je u danas objavljenom saopštenju portaparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

Portparol policije je rekao da su se "razvele mnoge žene koje su pušile u jvnosti, poštu su ih supruzi videli ili saznali" da su pušile.

Naredba je uručena bezbednosnim zvaničnicima koji su tokom vikenda obilazili popularne kafiće na obali naredjujući vlasnicima da ne daju nargile ženama.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

I Španija razmatra zabranu nošenja burki

Od 25. jula "Gazela" zatvorena vikendom

Francuzi protiv burki

Za zabranu nošenja burke

Žene postaju veliki alkoholičari

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamas zabranio ženama pušenje nargila u javnosti

Izvor: Blic, 18.Jul.2010

Vlasti u pojasu Gaze koju drži pokret Hamas zabranile su ženama da puše nargile na javnim mestima, uz ocenu da se time uništavaju brakovi i kalja slika palestinskog naroda...Ova zabrana je poslednja u nizu pokušaja tog palestinskog ekstremističkog pokreta da nametne strogi islamski način života...

Nastavak na Blic...

Vlasti Hamasa zabranile ženama da puše nargile u javnosti (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 18.Jul.2010

Palestinski radikalni pokret Hamas koji je na vlasti u pojasu Gaze zabranio je ženama da puše nargile u kafeima, ocenjujući da takva praksa loše utiče na brak i baca ljagu na sliku o palestinskom narodu. "Nije u redu da žene sede

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.