Grubješić: Nećemo dozvoliti da zbog lažnih azilanata trpe građani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2012, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Nećemo dozvoliti da zbog lažnih azilanata trpe građani

BEOGRAD -

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da bi ponovno uvođenja viza predstavljalo oduzimanje teško stečene slobode kretanja, kao jedne od najvažnijih ne samo evropskih, već univerzalnih vrednosti, i da to Vlada Srbije neće dozvoliti jer bi to bilo pogubno za evropsku ideju u Srbiji.

"Vlada Republike Srbije neće dopustiti da zbog malobrojnih lažnih azilanata trpe građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije i učinićemo sve što je do nas da zajedno sa evropskim partnerima rešimo taj problem u najkraćem mogućem roku", naglasila je Grubješićeva.

Ona je dodala da je sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim, ove sedmice u Bukureštu, posebno pričala o vizama, jer se i Makedonija suočava s tim problemom.

Grubješićeva, koja je u Bukureštu učestvovala na kongresu Evropske narodne partije (EPP) i sastanku šefova država i vlada iz stranaka članica EPP, rekla je da je na tom skupu čula i "ono što već svi znamo - da je datum za početak pregovora sa EU moguć već sledeće godine, ukoliko pokažemo posvećenost reformama, ali i normalizaciji odnosa sa Prištinom.

"U Manifestu EPP, koji je usvojen na Kongresu, zalaganje za politiku proširenja EU zauzima značajno mesto - 'Više Evrope' znači i proširenje Evrope i uključivanje zemalja Zapadnog Balkana", zaključila je Grubješićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani ne treba da trpe zbog lažnih azilanata

Izvor: Akter, 21.Okt.2012

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da bi ponovno uvođenja viza predstavljalo oduzimanje teško stečene slobode kretanja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.