Gde je Srbija na listi najsrećnijih zemalja sveta?

Izvor: Press, 18.Sep.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde je Srbija na listi najsrećnijih zemalja sveta?

To je utvrđeno nakon ispitivanja 133.000 ljudi iz 135 zemalja sveta, koji su imali zadatak da ocene svoje blagostanje u pet kategorija: svrha života, društvo, finansije, zajednica i zdravlje. 

Kada je reč o susednim zemljama, najsrećniji su Slovenci, koji su se našli na 56. mestu, a slede Makedonci na 74, pa Crna Gora na 101. 

Hrvati su se našli u deset najnezadovoljnijih naroda i zauzeli su 127. poziciju na listi. 

PROČITAJTE JOŠ: >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
LUKS, LEPI, LAKO PAMTLJIVI: Zapanjićete se koliko košta zanimljiv broj telefona!
Ovo su trikovi kojima nas trgovci teraju da potrošimo više para!
Donja Lokošnica: Carstvo paprike "kozji rog", sorte stare više od jednog veka!
   
Najmanje srećan narod sveta su stanovnici Sirije. 
Već godinama Danska se nalazi u samom vrhu lista najsrećnijih zemalja sveta. Međutim, nju je iznanada pretekla država s drugog kraja sveta – Panama. 

Srednjeamerička država bila je prva u četiri kategorije, dok je susedna Kostarika prati u stopu i zauzima drugo mesto na listi. Danska je ove godine na trećem mestu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.