Foto-safari u Ivanovu

Izvor: RTS, 19.Apr.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foto-safari u Ivanovu

Iako najmanje selo na teritoriji grada Pančeva, sa manje od 1.000 stanovnika, Ivanovo ima svoje čari. To znaju i fotografi, koji već deset godina dolaze na foto-safari, inspirisani mestom, ljudima i okruženjem.
Ako pitate nekog ko živi u Pančevu i okolini o Ivanovu, reći će vam da je to malo selo, pretežno staračko, iz koga su se mnogi iselili u inostranstvo. Pa ipak, poseduje draž i lepotu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog toga ga svakog proleća obilazi na stotine fotografa iz cele Srbije, koji dolaze na foto- safari.

Najviše ih privlači priroda, život kraj reke, blizina Dunava.
"Prvi put sam ovde i mogu reći da sam oduševljena, priroda je stvarno fascinantna", kaže Tatjana iz Beograda.
"Najviše mi se dopada zelenilo, mir, a vidim da ima i dosta ptica, pa očekujem neke brze fotografije", dodaje Moris, takođe Beograđanin.
Dok plove čamcem, fotografi ovekovečuju pecaroše, koji uživaju u svom hobiju, mnoštvo splavova, ptice, interesantne boje i oblike, koje je stvorila priroda. I uvek se vraćaju u Ivanovo.
"Kod nas je ovde opušteno, nema zadate teme, ne naplaćuje se kotizacija, što je čest slučaj na drugim mestima", kaže organizator Zoltan Bisak.
"Sada se već stvorila jedna značajna arhiva fotografija, kroz koju možemo pratiti šta se događalo u selu poslednje decenije, koje kuće su pale, šta je ostalo", kaže Kovinac Milan Živković.
Posebno interesantno svim umetnicima je fotografisanje u starim kućama, gde ih čekaju modeli u narodnim nošnjama. Strpljivo poziraju svakome i čekaju seosku slavu na leto, gde će na izložbi "Ivanovo u fokusu" prepoznati i svoj lik.
rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Foto safari u Ivanovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016, 13:09

Mir, zelenilo, predivni pejzaži, blizina Dunava razlozi su zbog kojih fotografi iz cele Srbije dolaze u Ivanovo na foto safari. Ove godine organizovan je deseti put i okupio je oko 130 učesnika...Stanovnici najmanjeg sela na teritoriji Pančeva, kojih je svega oko hiljadu, rado poziraju fotografima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.