Film Đavolja varoš nagrađen u Palm Springsu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Đavolja varoš" nagrađen u Palm Springsu

BEOGRAD - Na 21. filmskom festivalu u kalifornijskom Palm Springsu film "Đavolja varoš", reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića, dobio je specijalno priznaje žirija u kategoriji New Voices/New Visions u kojoj se takmičilo 12 debitantskih ostvarenja iz celog sveta, saopštio je danas producent filma Milan Tomić.

U saopštenju žirija se ističe da film "Đavolja varoš" zaslužuje specijalno priznanje za smelu i izazovnu satiru savremenog života u Srbiji, saopštio je Tomić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Srećan sam zbog priznanja, ali sam srećan pre svega jer sam uopšte stigao dovde. Sećam se da pre samo šest meseci nisam imao sredstva ni da završim film koji sam već snimio", rekao je Paskaljević.

"Nadam se da će mi ovo priznanje pomoći da se stvari malo promene u mojoj budućnosti, kao i da dođem do američke distribucije", dodao je Paskaljević u intervjuu za Si-Bi-Es (CBS).

Krajem jula prošle godine ugledni američki nedeljnik namenjen filmu, pozorištu, televiziji, muzici "Verajeti" ocenio je "Đavolju varoš" kao snažan Paskaljevićev debi, uz uverenje da će naići na dobar odjek.

Označivši film kao stilizovanu crnu komediju o životu u savremenom Beogradu, koji "na satiričan način prikazuje moralnu bedu koja se nadnela nad Srbijom", "Verajeti" je tada ocenio da Paskaljevićev precizno konstruisani scenario razigrano povezuje dramske uloge na neočekivane načine.

"Napravljen za jedva 426.000 dolara, ovaj divan film duguje svoj ispolirani izgled i profesionalcima koji su sarađivali sa rediteljem", konstatovao je tada filmski kritičar tog časopisa.

Filmski festival u Palm Springsu, koji se održava već dve decenije, i ove godine je, po tradiciji, okupio veliki broj holivudskih zvezda.

Glavnu nagradu žirija dobio je korejsko-francuski film "Potpuno nov život" rediteljke Uni Lekomt, dok je glavnu nagradu publike i festivala odneo film "Devojka sa tetoviranim zmajem" danskog reditelja Nilsa Ardena Opleva, snimljen u koprodukciji Švedske, Danske i Nemačke.

Prvog dana festivala, pre takmičarskog programa, dodeljene su nagrade "Crne leptir-mašne" (Black-Tie Award) za godišnje dostignuće u holivudskoj filmskoj industriji.

Nagrade su dodeljene scenaristi, režiseru i glumcu Kventinu Tarantinu, glumcima Morganu Frimanu, Džefu Bridžisu, Marion Kotijar, Ani Kendrik, kompozitoru i producentu, koji piše i filmsku muziku, T-Bonu Barnetu i pevačici Maraji Keri, koja se ovoga puta prvi put našla u ulozi glumice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Film "Đavolja varoš" nagrađen u Palm Springsu

Izvor: 24sata, 18.Jan.2010

Paskaljevićev film trijumfovao je u konkurenciji 12 debitanata koje je festival izdvojio iz celog sveta, pri čemu je naglasak bio na inovativnim i originalnim filmovima.

Nastavak na 24sata...

Film "Đavolja varoš" nagrađen u Palm Springsu

Izvor: Blic, 18.Jan.2010

Na prestižnom 21. filmskom festvalu, upravo završenom u Palm Springsu (Kalifornija), film srpskog reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića "Đavolja varoš" dobio je specijalno priznaje žirija u kategoriji "New Voices" i "New Visions", saopštio je danas producent filma Milan Tomić...Paskaljevićev...

Nastavak na Blic...

Film "Đavolja varoš" nagrađen u Palm Springsu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2010

Na prestižnom 21. filmskom festvalu, upravo završenom u Palm Springsu (Kalifornija), film srpskog reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića "Đavolja varoš" dobio je specijalno priznaje žirija u kategoriji "Nju vojsis/Nju vižn" (New Voices/New Visions), saopštio je u u ponedeljak producent...

Nastavak na Vesti-online.com...

Nagrada za"Djavolju varoš"

Izvor: S media, 18.Jan.2010

Na prestižnom 21. filmskom festvalu, upravo završenom u Palm Springsu (Kalifornija), film srpskog reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića "Djavolja varoš" dobio je specijalno priznaje žirija u kategoriji "Nju vojsis/Nju vižn", saopštio je producent filma Milan Tomić. ..Paskaljevićev film...

Nastavak na S media...

Srpski film „Đavolja varoš" nagrađen u Palm Springsu

Izvor: Press, 19.Jan.2010, 00:25

Film srpskog reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića „Đavolja varoš„ dobio je specijalno priznaje žirija u kategoriji „Nju vojsis/Nju vižn" na prestižnom 21. festivalu u Palm Springsu (Kalifornija). . .Paskaljevićev film trijumfovao je u konkurenciji 12 debitanata...

Nastavak na Press...

Priznanje za ''Đavolju varoš''

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2010

Debitantski film režisera Vladimira Paskaljevića "Đavolja varoš" dobio je posebno priznanje žirija na upravo završenom 21. filmskom festvalu u Palm Springsu u Kaliforniji, saopštio je producent filma Milan Tomić.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.