Ekspres-gol, ispisao istoriju na Vestfalenu!

Izvor: Mondo, 23.Avg.2014, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspres-gol, ispisao istoriju na Vestfalenu!

Fudbaler Bajera iz Leverkuzena, Karim Belarabi, postigao gol posle samo sedam-osam sekundi i tako ušao u istoriju Bundeslige. Ulf Kirsten sada drugi, Adam Šalai treći...

Novi rekord u Bundesligi!

Karim Belarabi, 24-godišnji vezni fudbaler Bajera iz Leverkuzena, postao je strelac najbržeg gola u istoriji Bundeslige. Njemu je bilo potrebno svega osam sekundi da na Vestfalenu (Signal Iduna parku) savlada Mičela Langereka, golmana Borusije iz Dortmunda!

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />"Farmaceuti" su krenuli sa centra, imali ukupno četiri dodira sa loptom i ona je već bila u mreži.



Pre Belarabija, najbrži pogodak bio je u vlasništvu Ulfa Kirstena. Čuveni napadač Bajera i reprezentacije Nemačke uspeo je da posle 11 sekundi igre na Fric Valter stadionu postigne pogodak protiv Kajzerslauterna. Ta utakmica odigrana je u okviru 29. kola 30. marta 2002. godine. Leverkuzen je pobedio 4:2.

Adam Šalai, napadač Hofenhajma i jedan od strelaca za svoj tim u prvom kolu protiv Augzburga, pre dve sezone postigao je gol za Majnc posle samo 12 sekundi. On je i dalje rekorder kada je reč o najbržim golovima pošto protivnik izvede početni udarac.

Zanimljivo, Šalai je kao i Kirsten bio strelac 30. marta, ali 2013. godine protiv Verdera (1:1).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.