Izvor: N1 televizija, 17.Apr.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve inicijative za smenu Maje Gojković

Nakon više od mesec i po poslanici parlamenta u sredu se vraćaju u skupštinske klupe. Pauza u radu uspela je da ujedini poslanike opozicije u ideju da predsednicu parlamamenta Maje Gojković treba smeniti. U ovom trenutku postoje dve zvanične inicijative za njenu smenu, ali u vladajućoj većini čini se da nisu zabrinuti.

Izvor: N1

Pokret Dosta je bilo i Demokratska stranka podneli su zahteve za smenu predsednice parlamenta koje je potpisao 31 poslanik u prvoj, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 32 poslanika u drugoj inicijativi. Šef poslaničke grupe DS-a kaže da će se oni pre svega boriti da njihov predlog bude stavljen na dnevni red skupštine.

„Mislim da je svaki trenutak pravi da se otvori debata o stanju u parlamentu i mislim da je važno da je najveći broj opozicionih poslanika podržao tu inicijativu. I mislim da je važno i da DS integriše demokratsku opoziciju u parlamentu koja je podržala ovu inicijativu“, kaže Goran Ćirić.

Smenu Maje Gojković traži i Liberalno demokratska partija: „LDP je već podržao inicijativu za smenu Maje Gojković, koja nije prva, ali bi trebalo da bude poslednja predsednica parlamenta koja rad te institucije stavlja u drugi plan u odnosu na interese svoje stranke“, navodi Čedomir Jovanović u intervjuu za Danas.

Radikali se do sada nisu zvanično pridružili ovim inicijativama, ali njihov lider navodi da podržavaju smenu Maje Gojković jer ne vodi sednice skupštine korektno i u duhu demokratskih principa:

„Vrhunac njenog negativnog ponašanja bila je izjava da prekida sednicu naredne skupštine zato što ide na konsultacije u Vladu Srbije. Prvo, ne može predsednik skupštine da ide na konsultacije na noge premijeru nego obrnuto. U političkoj hijerarhiji je predsednik narodne skupštine iznad premijera“, kaže Vojislav Šešelj.

I pored toga što je opozicija praktično ujedinjena u ideji o smeni predsednice parlamenta, vladajuća većina čini se bez bojazni dočekuje nastavak sednice.

Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović nije želeo da daje izjavu u vezi sa zahtevom za smenu Maje Gojković. U kratkom telefonskom razgovoru samo je rekao da opozicija može da radi šta hoće kada obezbedi većinu u skupštini.

Za stavljanje na dnevni red, a zatim i za smenu predsednice parlamenta potrebni su glasovi najmanje 126 poslanika. Ukoliko bi sve stranke i nezavisni poslanivci koji su do sada javno zatražili smenu Maje Gojković glasali zajedno, imali bi 77 glasova.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pauza u radu ujedinile opozicione poslanike

Izvor: N1 televizija, 17.Apr.2017

Pauza u radu uspela je da ujedini poslanike opozicije u ideju da predsednicu parlamamenta Maje Gojković treba smeniti. U ovom trenutku postoje dve zvanične inicijative za njenu smenu, ali u vladajućoj većini čini se da nisu zabrinuti...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Inicijativu za smenu Maje Gojković podržali i drugi opozicioni poslanici

Izvor: Beta Video, 18.Apr.2017, 14:43

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović je komentarišući inicijativu DS o smeni predsednice parlamenta Maje Gojković, Božović je izrazio očekivanje da će se taj predlog u narednim danima naći na dnevnom redu skupštinskog zasedanja. (CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.