Dodatne kontrole saobraćaja tokom uskršnjih praznika

Izvor: RTS, 12.Apr.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodatne kontrole saobraćaja tokom uskršnjih praznika

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije kaže za RTS da se pred uskršnje praznike očekuju veće gužve na putevima i da će zbog toga saobraćajna policija sprovoditi dodatne kontrole.
Radenković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naglasio da iskustvo iz prethodnih godina govori da je veći broj vozila na putevima tokom praznika nego u redovnim okolnostima.

"Očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se velike gužve i na putevima i na graničnim prelazima", napominje Radenković.
Ističe da će biti kontrolisana alkoholisanost vozača, ali i brzina i bezbednost dece u vožnji, kao i da će biti aktivan maksimalan broj radara i presretača.
Ukazao je da analize pokazuju da mart, april i maj nisu najrizičniji meseci što se saobraćaja tiče, ali da treba obratiti pažnju tokom praznika zbog većih gužvi.
Kada je reč o statistici, Radenković navodi da je od početka godine primetno blago pogoršanje.
"Samo za poslednja dva vikenda sedam osoba je poginulo", napomenuo je Radenković.
Smatra da su najugroženiji u ovom trenutku vozači motora jer je početak sezone i apeluje na njih da vode računa o brzini i da nose zaštitnu opremu.
Istakao je da je od početka godine 126 osoba stradalo u saobraćajnim nesrećama, kao i da je to identično istom periodu prošle godine.
"Ono što je dobro – broj povređenih osoba manji je za 20 odsto", zaključio je Radenković.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pojačane policijske kontrole tokom praznika

Izvor: RadioCity.rs, 12.Apr.2017

Iskustvo iz prethodnih godina pokazuje da je tokom praznika intenzitet saobraćaja mnogo veći nego što je to slučaj u “redovnim okolnostima”..Veće gužve se, osim na putevima, očekuju i na graničnim prelazima...Kako navode pojedini mediji biće kontrolisana alkoholisanost vozača, brzina...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.