Đurić: Oporavak Kuršumlije vitalni nacionalni interes

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Oporavak Kuršumlije vitalni nacionalni interes

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas u opštini Kuršumlija sa predstavnicima lokalne samouprave i poručio da vlada vidi oporavak i razvoj rubnih područja centralne Srbije kao jedan od svojih strateških prioriteta.

Đurić je novinarima posle sastanka izjavio da je ostvarenje tog cilja od vitalnog značaja za očuvanje srpskih državnih i nacionalnih interesa na prostoru Topličkog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << okruga.

Najvažnije je, prema njegovim rečima, zaustaviti odliv stanovništva iz opština poput Kuršumlije, koje proteklih godina beleže zabrinjavajuće demografske trendove.

"Naša istorijska obaveza je da ova opština, koja je teritorijom među najvećima u Srbiji, ne opusti, jer ona ima ogromne prirodne i ljudske potencijale i veliki istorijski značaj. Otuda i povećana pažnja predstavnika Vlade Srbije kada je reč o opštini Kuršumlija i čitavom ovom kraju", rekao je Đurić.

On je dodao da će Kancelarija za KiM i opština Kuršumlija uskoro imati i konkretne zajedničke aktivnosti, poput renoviranja jedne škole, ali i da će ostati u stalnoj vezi povodom interno raseljenih lica sa KiM, koja u toj opštini čine više od deset odsto ukupnog broja stanovnika.

Đurić je rekao da će učiniti sve da bude efikasna spona između republičke vlade i Kuršumlije, kako bi se što brže i efikasnije savladali ključni problemi opštine, a to su nezaposlenost i odliv mladog stanovništva ka velikim urbanim centrima.

Direktor Kancelarije posetio je danas i susednu opštinu Blace, gde se takođe sastao sa predstavnicima lokalne vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Niko nema pravo da soli pamet predstavnicima Srba

Izvor: RTS, 08.Nov.2016

Niko na Kosovu i Metohiji neće i ne treba da u ime Srba procenjuje šta je njihov interes, poručuje Marko Đurić. . Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je izjavio da niko nema pravo da političkim predstavnicima...

Nastavak na RTS...

Đurić: Oporavak Kuršumlije vitalni nacionalni interes

Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 00:48

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas u opštini Kuršumlija sa predstavnicima lokalne samouprave i poručio da vlada vidi oporavak i razvoj rubnih područja centralne Srbije kao jedan od svojih strateških prioriteta...Đurić je novinarima posle sastanka izjavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.