Izvor: B92, Beta, 28.Dec.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Bez problema na granici

Beograd -- Potpredsednik Vlade Božidar Đelić rekao je da vlasnici starih pasoša neće imati problema na granicama nakon 1. januara kada prestaje njihova važnost.

On je ipak građane pozvao da izvade nove putne isprave koje se sada, kako je rekao, dobijaju za nekoliko dana. "Sva naša diplomatsko-konzularna predstavništva su informisala njihove partnere i ne očekujem probleme za vlasnike starih pasoša. Ali, apelujem na građane da uzmu nove pasoše, koji se sada dobijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za nekoliko dana", kazao je Đelić za Večernje novosti.

On je naveo da je nove pasoše do sada dobilo oko 200.000 građana, a sledeće godine predviđeno je da nove putne isprave dobije još milion ljudi.

Đelić je rekao da je od Saveta za evropske integracije dobio podršku da Srbija sledeće godine aplicira za status kandidata za članstvo u EU.

"Zbog tvrdog stava Holandije, put Srbije u EU je usporen. Očekujem da 2009. apliciramo za članstvo i da se donese odluka za naš prelazak na belu šengensku listu, mada će taj put biti još teži i neizvesniji zbog unutrašnjih problema u EU i svetske finansijske krize", naveo je Đelić.

On je ocenio da je Vlada Srbije stabilna, ali i poručio da sve partije moraju da znaju da je ovo najgori momenat za "strančarenje i prebacivanje odgovornosti na partnere".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brzo do pasoša

Izvor: RTV Pink, 28.Dec.2008

Đelić: Novi pasoši se sada dobijaju za nekoliko dana. . . Potpredsednik Vlade Srbije. Božidar Đelić rekao je da vlasnici starih pasoša neće imati. problema na granicama nakon 1. januara kada prestaje njihova važnost,. ali je ipak građane pozvao da izvade nove putne isprave koje se sada,. kako...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.