Devet godina od ubistva Milana Pantića

Izvor: RTS, 11.Jun.2010, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet godina od ubistva Milana Pantića

Navršava se devet godina od ubistva novinara Milana Pantića. Posle pomena na Gradskom groblju u Jagodini, u tom gradu biće otvoren Trg Milana Pantića. Nalogodavci i ubice još nisu otkriveni.

Dopisnik "Večernjih novosti" iz Jagodine Milan Pantić, mučki je ubijen 11. juna 2001. godine ispred svoga stana. Na devetogodišnjicu od njegovog ubistva, posle pomena na Gradskom groblju u Jagodini, biće otvoren Trg Milana Pantića.

Kolege ubijenog novinara u pet do dvanaest >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su zaustaviti saobraćaj u centru i raširili transparent na kome piše "Pronađite ubice novinara".

U gradskoj biblioteci "Radislav Nikčević" biće uručena tradicionalna nagrada za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" italijanskom novinaru Rikardu Jakoni, autoru poznatog dokumentarnog filma "Beskonačni rat", saopšteno je iz Udruženja novinara Srbije (UNS).

U saopštenju se podseća da se iako je policija svih ovih godina tvrdila da istraga ovog ubistva ima prioritet i da je "prikupljen veliki broj podataka na osnovu kojih postoji više indicija koje upućuju na moguće izvršioce ubistva", porodica, kolege i srpska javnost ni posle devet godina ne znaju ko su nalogodavci i ubice novinara Pantića.

Na inicijativu UNS-a da vlast koja nije u stanju da pronađe ubice novinara mora da oda počast žrtvi koju je Pantić dao za novinarsku profesiju, odbornici skupštine grada Jagodine jednoglasno su odlučili da trg u Jagodini dobije ime ubijenog novinara "Novosti", podseća se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomen, protest i otvaranje Trga Milan Pantić u Jagodina

Izvor: SrbijaNet.rs, 11.Jun.2010

Posle pomena na Gradskom groblju u Jagodini, danas će u tom gradu biti otvoren Trg Milana Pantića, a kolege ubijenog novinara će u pet do dvanaest zaustaviti saobraćaj u centru i raširiti transparent na kome piše "Pronadjite ubice novinara". Posle toga, u

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Ubistvo još nerasvetljeno

Izvor: Danas, 11.Jun.2010

Devet godina od ubistva novinara Milana Pantića navršeno je juče, a njegov ubica još nije identifikovan i izveden pred lice pravde. Na inicijativu UNS-a odbornici skupštine grada Jagodine jednoglasno su odlučili da trg u Jagodini dobije ime ubijenog kolege Milana Pantića.

Nastavak na Danas...

UNS: Pronađite ubice Milana Pantića

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Jun.2010, 08:19

   Predsedica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović izrazila je u petak zadovoljstvo što je jedan od trgova u Jagodini poneo ime novinara Milana Pantića, saopšteno je iz tog udruženja..    ...Procitajte celu vest na izvornoj stranici ...Procitajte ceo...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.