JS će imati poslanike iz šest gradova

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JS će imati poslanike iz šest gradova

Jagodina - Jedinstvena Srbija (JS), držeće se principa teritorijalne zastupljenosti, u budućem parlamentu Srbije, imaće poslanike iz šest gradova i opština Srbije, izjavio je danas Tanjugu, zamenik predsednika stranke Petar Petrović.

- Poslanike ćemo imati iz Kraljeva, Kragujevca, Jagodine, Novog Sada, Beograda i Vrnjačke Banje - precizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Petrović.

JS će u budućem pralamentu koji će biti konstituisan 16. aprila, prema koalicionom sporazumu sa SPS,PUPS, imati sedam poslanika.

Posle verifikacije mandata i konstituisanja Skupštine Srbije, odlučićemo dali ćemo imati svoj poslanički klub, napomenuo je Petrović, i objasnio da Klub mogu formirati stranke koje imaju pet i više poslanika.

U predizbornoj kampanji predsednik JS Dragan Marković - Palma je često isticao da su dosadašnji sazivi Skupštine Srbije najviše poslanika imali iz Beograda, a brojne opštine i gradovi, pa i celi regioni u Srbiji nisu imali svoje narodne prestavnike. JS je imala predložene kandidate za poslanike u budućoj Skupštini u 35 gradova i opština

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedinstvena Srbija daje poslanike iz šest gradova

Izvor: Mondo, 14.Apr.2014

Jedinstvena Srbija (JS) će, držeće se principa teritorijalne zastupljenosti, u budućem sazivu parlamenta imati..

Nastavak na Mondo...

Konstituisanje skupštine u sredu

Izvor: B92, 14.Apr.2014

Beograd -- Konstituisanje novog skupštinskog saziva potvrđivanjem poslaničkih mandata počeće u sredu, 16. aprila...Tada će biti poznato i da li će istog dana uslediti i izbor predsednika i potpredsednika parlamenta, imenovanje generalnog sekretara i članova radnih tela ili će taj posao biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.