DRAMATIČNI SNIMCI Automobilom uleće među demonstrante i kosi sve pred sobom

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMATIČNI SNIMCI Automobilom uleće među demonstrante i kosi sve pred sobom

Fotoreporteri su zabeležili dramatičan trenutak u kom je vozač uleteo u grupu demonstranata u Mineapolisu u SAD, koji su protestovali zbog oslobađajuće presude u slučaju ubistva crnog tinejdžera u Fergusonu.

Nakon što je udario ženu, automobil je vukao ženu desetak metara, pred užasnutim demonstrantima. Još jedan čovek je pao preko automobila i neko vreme se vozio na haubi.

Vozač ovog automobila još uvek nije identifikovan.

Incident se desio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom demonstracija koje su izbile širom SAD zbog odluke porote da ne podnese optužnicu protiv policajca Darena Vilsona u slučaju smrti Majkla Brauna.

Guverner savezne američke države Misuri Džej Nikson saopštio je da će na ulice grada Fergusona biti razmešteno 2.200 pripadnika nacionalne garde.

- Životi i imovina moraju biti zaštićeni. Ova zajednica zaslužuje da bude u miru - rekao je Nikson.

- Nacionalna garda biće pozicionirana i spremna da deluje momentalno ukoliko primeti da je oblast ugrožena - rekao je on.

Konferenciju za novinare danas je održao i gradonačelnik Fergusona Džejms Noulz koji je rekao da nacionalna garda juče nije bila brzo angažovana u Fergusonu.

- Odluka da se odloži njihov dolazak je krajnje zabrinjavajuća - rekao je on.

- Mi smo tražili da vlada angažuje i razmesti sve potrebne resurse da bi bilo sprečeno dalje uništavanje imovine i očuvanje života grada - rekao je on a preneo Rojters.

Noulz je rekao i da još nije doneta nikakva odluka o budućnosti policajca Darena Vilsona u policiji Fergusona.

Vilson se od 9. avgusta nalazi na plaćenom odsustvu i ostaće u tom statusu dok se ne završi interna policijska istraga, rekao je gradonačelnik.

Protestujući zbog odluke porote u gradu Fergusonu, država Misuri, da se ne podigne optužnica protiv policajca Darena Vilsona, koji je u avgustu ubio nenaoružanog Afroamerikanca Majkla Brauna, oko 300 demonstranata su juče uklonili barikade i došli ispred zgrade federalnog suda u centru grada Sent Luisa.

Demonstranti su u vreme pauze za ručak odšetali od parka do zgrade suda uzvikujući: "Niste optužili, mi ćemo se boriti".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Automobilom uletio među demonstrante

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2014

Fotoreporteri su zabilježili dramatičan trenutak u kom je vozač uletio u grupu demonstranata u Mineapolisu u SAD, koji su protestovali zbog oslobađajuće presude u slučaju ubistva crnog tinejdžera u Fergusonu...Nakon što je udario ženu, automobil je vukao ženu desetak metara, pred užasnutim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.