Cvetković: Budžet štedljiv i razvojan

Izvor: Beta, 23.Dec.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Budžet štedljiv i razvojan

BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković u četvrtak je izjavio da će predloženi budžet za 2011. godinu obezbediti normalno funkcionisanje države, podsticaje privredi, smanjenje javne potrošnje uz zaštitu ugroženih gradjana.

"Budžet za iduću godinu je štedljiv i razvojan i objektivni je odraz ekonomske snage Srbije, a biće osnov za oživljavanje i dugoročni razvoj privrede, nastavak reformi i investicije u infrastrukturu", rekao je on u Skupštini Srbije na početku sednice na čijem je dnevnom redu predlog budžeta i prateći poreski zakoni.

Vlada Srbije, prema rečima Cvetkovića, postiže "ozbiljne rezultate u ostvarenju najvažnijih nacionalnih interesa kao što su vitalno funkcionisanje države i dostojanstven život gradjana.

"U teškoj godini ekonomske krize Vlada je preduzela ozbiljne i pravovremene antikrizne mere kojima je sprečen kolaps privrede, zatvaranje preduzeća i banaka i masovno otpuštanje radika", istakao je srpski premijer.

Iduće godine, kako je dodao Cvetković, počinje primena novog modela ekonomskog rasta u kojoj će predloženi budžet biti stub ekonomske politike i omogućiti da se privreda postavi na zdrave noge.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Budžet štedljiv i razvojan

Izvor: NaDlanu.com, 23.Dec.2010

BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković u četvrtak je izjavio da će predloženi budžet za 2011. godinu obezbediti normalno funkcionisanje države, podsticaje privredi, smanjenje javne potrošnje uz zaštitu ugroženih građana. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Vojvodjani usvojili budžet za 2011.

Izvor: S media, 23.Dec.2010

Poslanici Skupštine Vojvodine danas su usvojila pokrajinski budžet za 2011. godinu u iznosu od 60,7 milijardi dinara, objavljeno je na Internet stranici vojvodjanske vlade...Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je prethodno danas u pokrajinskom parlamentu da će pokrajinski budžet za iduću...

Nastavak na S media...

Koalicija podržava budžet, opozicija tvrdi da je nerealan

Izvor: Glas javnosti, 24.Dec.2010, 07:01

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Momo Čolaković najavio je da će PUPS glasati za budžet za 2011. jer je taj vladin predlog izbalansiran i omogućava razvoj i investicije, ali i socijalnu sigurnost i stabilnost...U raspravi o predloženom budžetu za 2011....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.