Vojvodjani usvojili budžet za 2011.

Izvor: S media, 23.Dec.2010, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodjani usvojili budžet za 2011.

Poslanici Skupštine Vojvodine danas su usvojila pokrajinski budžet za 2011. godinu u iznosu od 60,7 milijardi dinara, objavljeno je na Internet stranici vojvodjanske vlade.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je prethodno danas u pokrajinskom parlamentu da će pokrajinski budžet za iduću godinu biti prevashodno usmeren ka razvoju i otvaranju novih radnih mesta.

Cvetković: Budžet štedljiv i razvojan

On je na rekao da će se u Fondu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za kapitalna ulaganja naći 9,3 milijarde dinara, "čime će se nastaviti sve ranije započete investicije vezane za oko 150 projekata".

"Od novih mogao bih da izdvojim početak gradnje Žeželjevog mosta", kazao je Pajtić na početku rasprave o pokrajinskom budžetu za 2011. godinu. Prema njegovim rečima, novac će biti usmeren ka ravnomernom razvoju svih 45 opština u Vojvodini, a za poljoprivredu će, iz različitih izvora, biti izdvojeno ukupno 5,5 milijardi dinara.

Budžet nas vraća u prošlost

Pokrajinski sekretar za finansije Jovica Djukić je naglasio da je budžet za 2011. približno isti kao i ovogodišnji i da će na rashodnoj strani iznositi 60,7 milijardi dinara.

On je istakao da bi prihodi trebalo da budu slični, pošto će se planirani deficit od 2,3 milijarde dinara pokriti prenetim sredstvima iz tekuće godine i očekivanim novcem od privatizacije u iznosu od milijardu dinara.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.