ČAROBNI DVORCI: Evo koje sve znamenitosti i manifestacije treba da obiđete u Plandištu! (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2017, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAROBNI DVORCI: Evo koje sve znamenitosti i manifestacije treba da obiđete u Plandištu! (FOTO, VIDEO)

Tu su i brojne crkve, čuveni muzički festival...

Brojne su turističke i istorijske znamenistosti koje bi posetioci trebalo da vide u Opštini Plandište, a najznačajnije je izdvojila Nikolina Jakovović, iz turističke organizacije.

Za početak, istakla je prelepe dvorce:

- Tu je dvorac "Dunđerski" u Hajdučici, zatim "Kapetanovo" kod Starog Leca, zatim dva dvorca "Danijel", mali i veliki, u Starom Lecu, kao i "Jagodić" u blizini Konaka.

Nastavila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je:

- Što se manifestacija tiče, istakla bih "Rock Village", festival koji se tradicionalno svake godine krajem avgusta održava u Banatskom Sokolcu, zatim Lov na banatsku lisicu u Margiti, i "Dane ribara".

- Lepo bi bilo obići i naše crkve i manastire. Tu je crkva u Velikom Gaju, Katolička crkva u Jemenovcima, Srpska crkva u Margiti, a u Hajdučici Mađarska katolička crkva iz 19. veka, kao i manastir Sveti arhangel Mihailo sa pravoslavnom crkom u Hajdučici - završila je Nikolina Jakovović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.