Brodolomnik se vratio u civilizaciju posle više od godinu dana

Izvor: Blic, 03.Feb.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brodolomnik se vratio u civilizaciju posle više od godinu dana

Misteriozni čovek koji tvrdi da je preživeo brodolom na Tihom okeanu pre više od godinu dana, danas je prebačen u Madžuro, glavni grad Maršalskih ostrva u centralnom delu Pacifika, nakon što ga je policija pronašla na delu broda od sedam metara koji je potonuo prošlog četvrtka. .

Oko hiljadu znatiželjnika je došlo u luku Madžuro da vidi preživelog sa impresivnom kosom i bradom. On je potom prebačen u lokalnu bolnicu na lekarski pregled.

Preživeli je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Madžuru rekao američkom ambasadoru Tomasu Armbrusteru da mu je ime Hoze Ivan i da je poreklom iz Salvadora, ali da od 15. godine živi u Meksiku.

"On kaže da je ribar. Izgleda mnogo bolje nego što smo mislili", rekao je Armbruster.

Čovek koji ne govori engleski, objasnio je predstavnicima ministarstva spoljnih poslova Maršalskih ostrva da se ustvrai zove Hose Salvador Albarenjo, da ima 37 godina i da živi u Tapačuli, meksičkom gradu na granici s Gvatemalom.

Zaposlen u jednom ribolovačkom društvu, Albarenjo je zajedno s kolegom ribolovcem krenuo iz Meksika 24. decembra 2012. godine u lov na ajkule, ali su zbog jakih vetrova izgubili orijentaciju. Prema njegovim rečima, mladi kolega je umro od gladi posle nekoliko nedelja, dok se on hranio pticama, ribama i kornjačama.

Na Maršalskim ostrvima su ranije nalaženi preživeli ribolovci, najviše upravo iz Meksika.

Maršalska ostrva su ostrvska republika u centralnom delu Tihog okeana. Sastoje se od 29 ostrva, najveće ostrvo je Kvahelin, a najpoznatije Bikini, gde su SAD izvršile prvu probu nuklearne bombe.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Živeo godinu dana kao Robinzon Kruso

Izvor: Beta, 03.Feb.2014

MADŽURO, Maršalska ostrva, 3. februara 2014. (Beta-AFP) - Čovek koji tvrdi da je preživeo brodolom na Tihom okeanu pre više od godinu dana, u ponedeljak se vratio u civilizaciju i prebačen je u Madžuro, glavni grad Maršalskih ostrva, u centralnom delu Pacifika...Policija je pronašla čoveka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.