Beogradski advokati još u štrajku

Izvor: B92, 29.Jun.2014, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski advokati još u štrajku

Beograd -- Predsednik Disciplinskog suda Advokatske komore Beograd Dragan Palibrk rekao je da će štrajk beogradskih advokata biti nastavljen u ponedeljak, utorak i sredu.

"U sredu je zakazan sastanak predstavnika AKB sa ministrima pravde i finansija na kom ćemo pokušati da nadjemo neko rešenje. Nakon tog sastanka znaćemo šta i kako dalje", rekao je Palibrk.

Što se tiče advokata iz ostalih gradova Srbije, oni bi trebalo da počnu sa radom sutra, jer je Advokatska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komora Srbije odlučila da advokati rade tokom leta i da državi ostave rok do septembra da odluči da li će oporezivanje advokata paušalaca vratiti na prošlogodišnji nivo.

Obustava rada u advokaturi pocela je pre 10 dana u Beogradu, dok su advokati iz cele Srbije štrajkovali prošle srede, četvrtka i petka.

Zbog obustave rada advokata ne održavaju se sudjenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca.

Advokati koji paušalno plaćaju porez su nezadovoljni višestrukim povećanjem poreskih obaveza i traže od Ministarstva finansija da stavi van snage nova poreska rešenja kojima su im nameti , kako tvrde, povećani za 40 odsto, a u nekim slucajevima i od 100 do 300 odsto.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradski advokati nastavljaju štrajk

Izvor: Blic, 30.Jun.2014, 00:01

Predsednik Disciplinskog suda Advokatske komore Beograd (AKB) Dragan Palibrk rekao je danas Tanjugu da će štrajk beogradskih advokata biti nastavljen u ponedeljak, utorak i sredu..."U sredu je zakazan sastanak predstavnika AKB sa ministrima pravde i finansija na kom ćemo pokušati da nađemo neko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.