Beko dobio spor protiv nemačkog Vaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beko dobio spor protiv nemačkog Vaca

BEOGRAD -

Beogradski biznismen Milan Beko saopštio je danas da su njegove kompanije koje su vlasnici beogradske novinske kuće "Novosti", dobile arbitražni spor protiv nemačke medijske kompanije Vac (WAZ).

"Zadovoljni smo pobedom na arbitraži u Beču, čija nam je odluka upravo uručena, povodom spora koji Vac vodi protiv nas duže vremena oko kompanije 'Novosti", piše u saopštenju dostavljenom agenciji Beta iz Luke Beograd koja je u vlasništvu Milana Beka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Dodaje se da je Vac podneo devet zahteva arbitraži protiv kompanija koje su vlasnici "Novosti", tvrdeći da je došlo do povrede ugovora i oštećenja poslovnog interesa Vac-a.

"Imamo nameru da odbranimo 'Novosti' od neetičkog preuzimanja i kuririzacije novina od strane najmoćnije poslovno-političke grupacije u zemlji", ističe se u saopštenju.

Milan Beko je 2006. godine preuzeo većinski kapital "Novosti" preko tri povezane firme registrovane u inostranstvu. Ta privatizacija je sporna po oceni Saveta za borbu protiv korupcije, a njeno ispitivanje je zatražila i Evropska unija.

Komisija za hartije od vrednosti je prošle godine naložila Beku da podnese ponudu za prodaju udela većeg od 25 odsto što on do sada nije učinio. Njemu je oduzeto pravo upravljanja na udeo veći od 25 odsto, tako da je sada država najveći pojedinačni akcionar u "Novostima".

Predstavnici Vaca su tvrdili da je ta kompanija imala sporazum sa Bekom o preprodaji udela u "Novostima", a Komisije za zaštitu konkurencije Srbije odbila je njen zahtev za preuzimanje većinskog udela u "Novostima".
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milan Beko dobio arbitražni spor protiv WAZ-a

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Maj.2012

BEOGRAD - "Imamo nameru da odbranimo 'Novosti' od neetičkog preuzimanja i kuririzacije novina od strane najmoćnije poslovno-političke grupacije u zemlji", ističe se.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Beko tvrdi da je pobedio VAC u sporu oko "Novosti"

Izvor: Blic, 17.Maj.2012

Kompanije Milana Beka dobile su pred arbitražom u Beču spor koji nemački koncern VAC protiv njih vodi duže vremena oko kompanije "Novosti", ističe se u današnjem saopštenju Luke Beograd. Milan Beko je 2006. preuzeo većinski kapital "Novosti" preko tri povezane firme registrovane u inostranstvu.."Zadovoljni...

Nastavak na Blic...

Beku od Vaca milion evra

Izvor: Danas, 17.Maj.2012

Na arbitraži u Austriji Milan Beko je dobio spor sa nemačkom medijskom kućom Vac, saopštio je juče Sektor za PR i komunikacije Luke Beograd. Vac je povukao svih svojih devet zahteva protiv kompanija koje su vlasnici beogradske novinske kuće „Novosti“ i dužan je da plati sve sudske troškove...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.