Avionska nesreća u Kongu

Izvor: RTS, 08.Jul.2011, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avionska nesreća u Kongu

Najmanje 127 osoba poginulo je kada se "boing 727" srušio pri sletanju na aerodrom Kisangani u istočnom delu DR Konga.

U udesu putničkog aviona "boing 727" koji se srušio prilikom sletanja na aerodrom Kisangani na istoku Demokratske Republike Kongo poginulo je 127 osoba, dok je 51 osoba preživela, saopštilo je Ministarstvo za saobraćaj.

Privatna kompanija "Heva Bora" nije dobro procenila broj putnika u avionu, a direktor Stavros Papajoanu ranije je za Rojters >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da se u njemu nalazilo 110 ljudi, od kojih je 53 poginulo, a 57 spaseno.

Nesreća se dogodila oko 200 metara od aerodroma Kisangani, tokom sletanja pri jakoj kiši.

Aviokompanija "Heva Bora" uglavnom obavlja letove između glavnog grada Kinšase i Kisanganija i imala je osam aviona u svojoj floti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kongo: U avionskoj nesreći najmanje 127 mrtvih! (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Jul.2011

U padu aviona na istoku Konga poginulo je 127 osoba, a 51 osoba je preživela. Kiša omela pilote pri sletanju. ..Broj žrtava u avionskoj nesreći na istoku Konga porastao je na 127, dok je 51 osoba preživela, saopštilo je Ministarstvo za saobraćaj...Pao avion sa članovima misije UN u Kongu..Uhapšena...

Nastavak na S media...

Avionska nesreća u DR Kongo

Izvor: Studio B, 08.Jul.2011

Nekoliko desetina ljudi poginulo je u udesu aviona kompanije Heva Bora, koji se posle podne, sa 112 putnika, srušio na aerodromu grada Kisangana u Demokratskoj Republici Kongo...Pozivajući se na lokalne zvaničnike agencije javljaju da je udes preživelo najmanje 40 putnika, koji su izvučeni iz olupine...Tačnih...

Nastavak na Studio B...

U padu aviona poginulo 127 ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2011, 00:12

KINŠASA - U padu aviona po jakoj kiši na istoku Demokratske Republike Kongo danas je poginulo 127 ljudi, a 51 osoba je preživjela nesreću, saopštili su zvaničnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.