Američko-turski konzorcijum gradi autoput na Kosovu

Izvor: Blic, 02.Jul.2014, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američko-turski konzorcijum gradi autoput na Kosovu

Kosovsko ministarstvo za infrastrukturu je u utorak potpisalo ugovor vredan 820 miliona dolara sa američko-turskim konzorcijumom Behtel-Enka o izgradnji autoputa dugog 60 kilometara koji će povezivati Kosovo i Makedoniju, saopštilo je to ministarstvo.

Ministarstvo je navelo da će radovi na izgradnji autoputa početi drugog jula, prenosi AP iz Prištine.

Ovo je drugi ugovor koji je taj konzorcijum >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sklopio na Kosovu nakon što je 2010. sklopio ugovor vredan milijadu dolara o izgradnji autoputa koji povezuje Kosovo i Albaniju. Izgradnja tog autoputa je završena 2013. godine.

Konzorcijum Behtel-Enka čine kompanija Behtel internešenel sa sedištem u San Francisku u Kaliforniji i Enka čije je sedište u Istanbulu.

"Ovaj autoput će biti druga saobraćajna arterija po važnosti na Kosovu koja će nas povezivati sa Makedonijom i pomoći Kosovu da postane raskrsnica za saobraćaj iz pravca grčkih i albanskih luka", izjavio je kosovski ministar za infrastrukturu Fehmi Mujota.

"Poboljšanje naših transportnih veza je od ključnog značaja za razvoj novih i širenje postojećih firmi i pokrenuće dugoročni privredni rast na Kosovu", dodao je ministar, navela je kompanija Behtel u saopštenju objavljenom na svom sajtu.

Kako su ranije preneli brojni mediji, za kompaniju "Behtel" je lobirao nekadašnji ambasador SAD na Kosovu, Kristofer Del.

Pročitajte još Kristofera Dela zaposlila firma za koju je lobirao na Kosovu

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Američko – turski konzorcijum gradi autoput na KIM

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014

Kosovsko ministarstvo za infrastrukturu potpisalo je ugovor vredan 820 miliona dolara sa američko-turskim konzorcijumom Behtel-Enka o izgradnji autoputa dugog 60 kilometara koji će povezivati Kosovo i Makedoniju, saopštilo je to ministarstvo..  . .  . Ministarstvo je navelo da će radovi na izgradnji...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.