Američko – turski konzorcijum gradi autoput na KIM

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američko – turski konzorcijum gradi autoput na KIM

Kosovsko ministarstvo za infrastrukturu potpisalo je ugovor vredan 820 miliona dolara sa američko-turskim konzorcijumom Behtel-Enka o izgradnji autoputa dugog 60 kilometara koji će povezivati Kosovo i Makedoniju, saopštilo je to ministarstvo.
 

 
Ministarstvo je navelo da će radovi na izgradnji autoputa početi drugog jula, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << AP iz Prištine. Ovo je drugi ugovor koji je taj konzorcijum sklopio na Kosovu nakon što je 2010. sklopio ugovor vredan milijadu dolara o izgradnji autoputa koji povezuje Kosovo i Albaniju. Izgradnja tog autoputa je završena 2013. godine.
Konzorcijum Behtel-Enka čine kompanija Behtel internešenel sa sedištem u San Francisku u Kaliforniji i Enka čije je sedište u Istanbulu.
 
Izvor: Tanjug.rs
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela izgradnja autoputa Kosovo-Makedonija

Izvor: Blic, 02.Jul.2014

Izgradnja autoputa, dugog 60 kilometara koji povezuje Kosovo i Makedoniju, a koja će koštati 820 miliona dolara, počela je danas, objavio je makedonski portal "24vesti.mk". ..O tome su juče potpisali ugovor kosovsko Ministarstvo za infrastrukturu i američko-turski konzorcijum Behtel-Enka...Ovo je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.