Albanci i Srbi zajedno krijumčarili ljude na Kosovu: Zarađivali 3.000 evra po čoveku! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Nov.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci i Srbi zajedno krijumčarili ljude na Kosovu: Zarađivali 3.000 evra po čoveku! (VIDEO)

Direkcija za istragu organizovanog kriminala u bliskoj saradnji sa policijom evropskih zemalja, i uz podršku Europola, nakon intenzivnih istraživanja uhapsila je osam osoba zbog organizovanog kriminala za krijumčarenje migranata.

Ova kriminalna grupa krijumčari maloletne migrante sa Kosova, čije je odredište uglavnom Italija. Oni su identifikovali 35 ljudi koji su bili žrtve ove grupe. Za jednu osobu, krijumčari su uzimali od 3.000 do 3.500 evra.

Da bi to postigli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << osumnjičeni su koristili svoje automobile, autobuse i taksi. Prevozili su migrante iz gradova na Kosovu, kroz Srbiju, Mađarsku, Sloveniju pa do Italije.

Policija navodi da je 27. oktobar 2016 izvršila policijsku operaciju pod nazivom "KAPO", koja je rezultirala u uspeh.  

Tokom ove operacije uhapšeno je osam lica koja su osumnjičena za ovo delo: L. H. rođen 1966; R.H. rođen 1970; F.H. rođen 1974; L.H. rođen 1990; S.K. rođen 1969; A.P. rođen 1957; V.R. rođen 1975 u Srbiji; E.A. rođen 1961 u Srbiji.

Oduzeta su 4 vozila, 12 mobilnih telefona, 6.600 evra gotovine, 1 pištolj, 2 granate, 82 metka, 1.703 grama marihuane, razni dokumenti kao dokaz koji se primenjuju u postupku.

Osumnjičeni su poslati nadležnom sudu na dalji postupak.

Među njima su bila dvojica Srba i ostali su Albanci, kako pišu albanski mediji.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs/Izvor: gazetaexpress)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Srbi i Albanci krijumčarali maloletnike sa Kosova

Izvor: Blic, 11.Nov.2016

Kosovska policija uhapsila je osam osoba među kojima i dvojicu Srba zbog krijumčarenja migranata - maloletnika sa Kosova u Italiju, saopštila je danas kosovska policija...Na sajtu policije navodi se da su uhapšena šetorica Albanaca i dvojica Srba (V.R (41) i E.A. (55) u okviru policijske akcije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.