Ako obožavate čokoladu Nemačka je zemlja za vas

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako obožavate čokoladu Nemačka je zemlja za vas

Svaki Nemac godišnje pojede 32,3 kilograma slatkiša, od toga deset kilograma čokolade, a za tu svoju strast plaća manje od ostalih Evropljana, pokazalo je nedavno istraživanje.

Izveštaj Udruženja proizvođača slatkiša (BDSI) pokazalo je da svako za slatkiše izdvaja 116,65 eura godišnje, uključujući 50 evra za čokoladu.

Norvežani, Danci, Šveđani, Švajcarci, Slovaci, Rusi, Bugari i Rumuni istovremeno plaćaju puno više, rezultati su istraživanja koje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je za BDSI sprovela agencija Nielsen.

Korpa od 17 različitih slatkih proizvoda u Nemačkoj košta 23,65 evra, a u Norveškoj više nego dvostruko, 50.05 evra. Sledeća najjeftinija zemlja je Holandija sa 24,26 evra.

Razlog zbog čega su cene niske u Nemačkoj je velika konkurencija trgovinskih lanaca, u kojima se po diskontnim cenama proda 40 odsto svih slatkiša, kaže se u izveštaju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.