Račun od 10 dinara nije greška

Izvor: 24sata, 22.Avg.2014, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Račun od 10 dinara nije greška

Građane Srbije iznenadili su neuobičajeno niski julski računi za telefon umanjeni za 516 dinara, koliko je iznosila pretplata koja je sada ukinuta. U Telekomu kažu da mali iznosi na računima nisu greška i da će na sledećem računu da se nađe naknada od 649 dinara.

SISTEM - Naime, Telekom je do sada u računu naplaćivao potrošnju iz prethodnog meseca i pretplatu za naredni mesec, a to je novim tarifnim sistemom izmenjeno, pa su korisnici u ovom mesecu dobili da plate samo >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << impulse koje su potrošili. Tako su pojedini građani umesto minimalnih 516 dinara, dobili račun od sto, deset dinara, pa i samo jednog dinara. Ono što nedostaje je pretplata koja se naplaćivala unapred, a koju će već na sledećem računu zameniti naknada koja će se plaćati za mesec koji prođe - tj. unazad.

Na pitanje šta da rade građani sa računima od jednog, dva ili pet dinara i da li da ih plaćaju, direktor Telekoma Milan Ćulibrk objasnio je da je ta kompanija morala da štampa račune pa na ma koji iznos da glase. On je naveo da Telekom ne može da pozove korisnike da račun ne plate, ali i da neće isključivati one koji duguju nekoliko dinara, jer nikada nisu isključivali one koji imaju dug manji od 100 dinara.

Račun [ + ] | Foto: P. Marković

Što se tiče poskupljenja mesečne pretplate, u Telekomu kažu da je i cena od 649 dinara jedna od najnižih u okruženju. Ali ovo nije jedina izmena koja očekuje korisnike Telekomove fiksne telefonije.

Račun [ + ] | Foto: P. Marković

Mesne i međumesne tarife i različite cene za pozive tokom dana i noći su prošlost. Sada će se svi pozivi u Srbiji u okviru fiksne telefonije Telekoma non-stop tarifirati isto. Minut razgovora koštaće 1,2 dinara sa PDV-om, bilo da je reč o pozivu iz Beograda u Beograd ili iz Beograda u Novi Sad, Niš i Kragujevac. Cena će biti identična u svako doba dana dok je ranije tarifa bila jeftinija od devet sati uveče.

U naknadu je uključeno 150 besplatnih minuta, što znači da će korisnici fiksne telefonije svakog dana besplatno moći da razgovaraju po pet minuta u proseku.

Stara tarifa

- 516 dinara pretplata

- 300 besplatnih impulsa

- različite cene za pozive u toku dana i noći

- različite cene za međugradske i gradske pozive

Nova tarifa

- 649 dinara naknada

- 150 besplatnih minuta za pozive u celoj Srbiji u okviru fiksne telefonije Telekoma

- 1,2 dinara sa PDV po minuti - cena za razgovore u fiksnoj telefoniji bez obzira na pozivni broj i vreme poziva

- Korisnici Box paketa dobijaju mogućnost da neograničeno i besplatno razgovaraju sa svim pretplatnicima fiksne telefonije
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.